Sysmän Yhtenäiskoulussa koronatartunta, pieni määrä altistuneita asetettu karanteeniin

Kuvituskuva. Mirja Hussain

Itä-Häme

Sysmän Yhtenäiskoulussa on viime viikolla todettu yksittäinen koronavirustartunta. Sysmän sote-keskuksen vastaava lääkäri Juha Lähteenmäki kertoo tiedotteessa, että jäljitystyön perusteella altistuneiden määrä on pieni.

Pienehkön luokan oppilaat on katsottu altistuneiksi ja asetettu karanteeniin 10 vuorokaudeksi altistuspäivästä 16. marraskuuta lähtien. Laajempiin toimenpiteisiin ei tässä vaiheessa ole Lähteenmäen mukaan tarvetta, joten opetus koulussa voi muutoin jatkua normaalisti.

Karanteenissa olevien tulee välttää lähikontaktia oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin. Ulkoilu on sallittua kun pitää kahden metrin turvavälin muihin ihmisiin. Kodin ulkopuolisiin sisätiloihin ei kuitenkaan saa mennä.

Karanteenissa on vain altistunut henkilö eli perheenjäsenet voivat jatkaa elämäänsä normaalisti. Jos karanteenissa oleva henkilö kuitenkin saa hengitystieinfektion oireita, suositellaan koko perheen jäävän karanteeniin, kunnes koronavirus on testillä poissuljettu.

Viime viikkoina Sysmässä on todettu myös yksittäisiä koronatartuntoja, jotka eivät ole johtaneet laajempiin tartuntaketjuihin.

Jokainen todettu koronavirustartunta käynnistää jäljityksen, jossa sairastuneeseen ollaan yhteydessä ja hänet haastatellaan mahdollisten altistuneiden selvittämiseksi. Tämän jälkeen myös altistuneisiin ollaan järjestelmällisesti yhteydessä. Jäljitys tapahtuu pääosin keskussairaalasta käsin, mutta altistuneita kontaktoidaan tarvittaessa myös paikallisesti Sysmän sote-keskuksesta.

Sysmän kunnan ja Terveystalon edustajat kokoontuvat viikoittain ja tarvittaessa useamminkin epidemiavalmiusryhmään, jossa päätetään epidemiatilanteen vaatimista toimenpiteistä. Keskussairaalan infektioyksikköä konsultoidaan tarvittaessa.

Lähteenmäen mukaan koronavirustestien saatavuus ja suojavarustetilanne ovat Sysmässä hyvät. Maskisuositusten muuttuessa kunta ja Terveystalo turvaavat maskien saatavuuden kunnan palveluissa.

Kommentoi