Hämeen poliisin valvontaiskussa jäi kiinni 11 rattijuoppoa – "Tulokset eivät ole kovinkaan positiivisia"

Nina Räty

Hämeen poliisi puhallutti viikonloppuna 660 kuljettajaa osana valtakunnallista rattijuopumusvalvontaa, joka kohdistettiin ilta- ja yöliikenteeseen. Tien päältä tavoitettiin yhteensä yksitoista rattijuoppoa, joita oli tasaisesti sekä Päijät- että Kanta-Hämeessä.

Seitsemää kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta: heistä neljä oli alkoholin vaikutuksen alaisia ja kolme niin sanottuja huumeratteja. Lisäksi neljä autoilijaa oli nauttinut alkoholia sen verran, että he puhalsivat yli törkeän rattijuopumuksen eli 1,2 promillen rajan.

Viisitoista kuljettajaa sai viisarin värähtämään, mutta puhalsi alle rangaistavuuden rajan eli 0,5 promillen.

Valvontaiskussa joka 60. puhallutettu autoilija oli rattijuoppo.

– Jos tähän lisätään vielä alle rangaistavuuden puhaltaneet kuljettajat, noin joka 25. puhallutettu oli maistissa. Tulokset eivät ole kovinkaan positiivisia, sanoo komisario Rauno Piispa Hämeen poliisista.

Valvonnan yhteydessä tavattiin myös viisi etsintäkuulutettua ja kirjattiin kuusi muuta rikosta.

Rattijuopumusten suhdeluku Hämeessä oli huonompi kuin koko maassa, jossa yli 5 800 puhallutetusta kuljettajasta joka 62:nen autoili päihtyneenä.

Poliisi jatkaa tehostettua valvontaa myös tulevana viikonloppuna koko maassa.

– Valvonnalla ja siitä tiedottamalla poliisi pyrkii ennalta estämään vakavia rattijuopumusonnettomuuksia, kertoo poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta.

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut