Heinolan toisen asteen oppilaitoksissa siirrytään käyttämään maskeja, myös yläkoulun henkilökunnalle suositellaan maskien käyttöä

Porvoossa on sote-pisteissä käytettävä kasvomaskia. Eija Kosonen

Heinolan lukiossa siirrytään noudattamaan hyvinvointiyhtymän uusia suosituksia keskiviikosta 25.11. lähtien. Rajoitukset kestävät tämänhetkisen arvion mukaan 14.12.2020 asti.

Tämä tarkoittaa, että sekä opiskelijat että henkilökunta käyttävät kasvomaskeja oppitunneilla ja muissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Myös Lyseonmäen koulu tiedotti, että yläkoulujen henkilökunnalle suositetaan suojautumista maskin avulla, ja kouluissa siirrytään uuteen maskisuositukseen sitä mukaa, kun maskit saadaan käyttöön.

Opiskelijoiden tulee hankkia tarvitsemansa kasvomaskit itse. Ne opiskelijat, jotka eivät vähävaraisuuden takia voi itse hankkia suojaimia, voivat hakea maskeja lukion koulusihteeriltä.

Lukion tiedotteessa muistutetaan, että maskisuositus koskee myös joukkoliikennettä.

Myös koulutuskeskus Salpauksessa on siirrytty noudattamaan uutta maskisuositusta. Salpauksen tiedotteessa toivotaan, että kaikki ottavat maskisuosituksen vakavasti ja noudattavat sitä, ellei sen noudattamatta jättämiseen ole erityistä terveydellistä syytä.

Kommentoi