Korona peruu yleisötapahtumia ja vaikuttaa palvelujen aukioloon Heinolassa, Hartolassa ja Sysmässä

Heinolan kuntosalit hiljenevät perjantaina. Sami Lettojärvi

Itä-Häme

Päijät-Hämeen alueen siirtyminen koronaepidemian leviämisvaiheeseen peruu sovittuja yleisötapahtumia ja vaikuttaa julkisten palvelujen aukioloihin Heinolassa, Hartolassa ja Sysmässä. Julkisten kokoontumisten osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön.

Uudet suositukset ja rajoitukset tulevat voimaan 30.11.2020 mennessä ja ovat voimassa 14.12.2020 saakka.

Kuntien kirjastot pysyvät auki rajoitustoimenpitein. Maanantaista lähtien asiointi kirjastossa on rajoitettava 15 minuuttiin, ja ylimääräistä oleskelua tiloissa on vältettävä. Muun muassa lehtilukusaleja ja omatoimikirjastoja pidetään suljettuna.

Heinolassa omatoimikirjasto ei ole käytettävissä lauantaista kello 15 alkaen. Lehtisalista voi yhä lainata lehtiä, mutta saliin ei voi jäädä lukemaan niitä.

Heinolan ja Sysmän uimahalli sekä kuntosalit suljetaan jo perjantaina. Kunnat keskeyttävät aikuisten sisätiloissa tapahtuvan harrasteryhmätoiminnan maanantaina.

Heinolan kaupungin liikuntaryhmät eli Kunnossa Kaiken Ikää sekä eläkeläisten ja soveltava liikunta keskeytetään perjantaista alkaen. Myös ikäihmisten päivätoiminta Nuortentalolla sekä jäähallin yleisöluistelu keskeytetään.

Nuorisotila Pleissi on avoinna normaalein aukioloajoin. Yli 15-vuotiailla on maskisuositus. Nuorten talon ryhmätoiminnot Etsivä Cafe, Lady’s cafe ja Skeletors siirtyvät Discord-kanavalle maanantaista alkaen.

Hartolan perinteistä joulunavausta ei järjestetä tänä vuonna. Myös muut ennen 14. joulukuuta sovitut jouluiset tilaisuudet perutaan.

Hartolassa keskeytetään myös aikuisten ulkona tapahtuva ryhmäliikunta. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan siten, että turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioidaan. Lisäksi huoltajat eivät saa altistua lähikontakteille.

KunkkuAreenan ja Liikuntamajan yksityiskäyttö ryhmäliikuntaa varten ei ole mahdollista suositusten ja rajoitusten voimassaoloaikana. Myös Jokiranta pidetään suljettuna.

Nuorisotilat pidetään auki alle 18-vuotiaille. Tiloissa suositellaan vahvasti kasvomaskia ja niitä on tarjolla. Toiminnassa tulee huomioida turvaetäisyydet.

Kunnanvirasto on suljettuna yleiseltä asioinnilta, mutta infopisteellä voi asioida arkisin kello 9–15. Muutoin asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja sähköisillä kokouskäytännöillä.

Kunnat suosittelevat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ohjeiden mukaisesti, että sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä tehtäviin vierailuihin osallistuu kerrallaan vain yksi henkilö. Vierailun kestoksi suositellaan enintään 15 minuuttia. Vierailuja ei haluta kieltää, vaan suosituksella pyritään vähentämään tartuntariskiä.

Myös seurakunnat noudattavat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän suosituksia. Heinolan seurakunnan kuorotoiminta, omien kuorojen harjoitukset sekä leiritoiminta jäävät tauolle. Lisäksi seurakunta peruu kaikki tilaisuudet, joihin liittyy ruokatarjoilua. Papit ja kanttorit eivät osallistu kirkollisten toimitusten jälkeisiin juhliin.

Kokoontumisrajoitukset eivät koske seurakunnan luottamuselimiä, joiden kokouksia ei voida tämänhetkisen lainsäädännön puitteissa järjestää sähköisinä kokouksina.

Tainionvirran seurakunta peruu suositusten mukaisesti kaikki seurakunnan tilaisuudet jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuun ottamatta. Jumalanpalvelukset lähetetään suoratoistopalveluna.

Kommentoi

Palvelut