Heinolan toisen asteen opiskelijat etäopetukseen ensi viikosta lähtien

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suosittaa lukioita ja ammattioppilaitoksia siirtymään etäopetukseen maanantaista 7.12. alkaen. Etäopetus kestää lukukauden loppuun saakka. Välttämätön lähiopetus voidaan järjestää suosituksesta huolimatta. Ammatillisen koulutuksen osalta opetus voidaan myös hoitaa niin kutsutulla hybridimallilla lähi- ja etäopetusta vuorottaen.

Heinolan lukio tiedotti asiasta jo perjantaina aamupäivällä viestipalvelu Wilmassa.

Hyvinvointiyhtymän tiedotteen mukaan Päijät-Hämeen koronatilanne on säilynyt ennallaan sitten edellisen tilannearvion. Kouluista on tullut vain vähän jatkotartuntoja. Kansallisten ohjeiden mukaisesti leviämisvaiheessa olevien kuntia kuitenkin suositellaan siirtämään toisen asteen koulutus etäopetukseen. Hyvinvointiyhtymässä arvioidaan, että etäopetuksesta aiheutuu oppilaille vain vähän haittaa tässä vaiheessa lukukautta. Oppilaitokset ovat jo tehneet valmisteluja epäopiskeluun siirtymisestä. Opetusjärjestelyissä on pohdittu myös sitä, miten oppilashuollossa menetellään etäopetuksena aikana. Lisäksi on valmisteltu lapsiperheille suunnattu tukipaketti, jolla vahvistetaan lapsille ja nuorille suunnattuja palveluita.

Yhtymä muistuttaa, että koronatilanne jatkuu yli talven ja asettaa paineita monien rajoitusten suosittamiseen. Normaalia lähiopetusta pidetään nuorten kannalta ensiarvoisen tärkeänä, ja tavoitteena onkin, että oppilaitokset pääsevät avaamaan ovensa heti vuoden vaihduttua.

Juttua muokattu 4.12. klo 12.28 kauttaaltaan

Kommentoi