Heinolan Lusin päiväkodissa varmistettu koronatartunta

Anna Onali-Ovaska

Lusin päiväkodin työntekijällä on varmistettu koronatartunta, kertoo Heinolan kaupunki tiedotteessaan. Tartunnan varmistumisen jälkeen kaupunki päätti, että Lusin päiväkoti suljetaan 7.-11. joulukuuta. Tartuntatautilääkäri voi vielä tarkentaa sulkuaikaa.

Altistuneita ovat 30.11-1.12 paikalla olleet lapset ja työntekijät. Hyvinvointiyhtymä jäljittää tartuntaketjua parhaillaan. Jos lapsi on ollut poissa kyseiset päivät, järjestetään hänelle varahoitopaikka toisesta yksiköstä.

Henkilöstöä ja päiväkodin lasten huoltajia on tiedotettu asiasta Wilma-palvelun kautta. Huoltajia, joilta ei ole saatu viestin lukukuittausta, yritetään tavoittaa myös puhelimitse.

Heinolassa on raportoitu keväästä lähtien yhteensä 22 tartuntaa, joista yhdeksän on ilmennyt viimeisen kahden viikon aikana. Johtava ylilääkäri Kirsi Timonen pitää tartuntamäärien kehitystä erittäin huolestuttavana. Timonen korostaa, että vähäisistäkin oireista on mentävä koronatestiin. Ennen testiin menoa tulee soittaa numeroon 116 117. Numerosta vastataan myös pyhäpäivinä.

Kommentoi