Heinolan Ulataksi on nyt Aluetaksi

Entinen Heinolan Ulataksi on nyt Heinolan Aluetaksi. Sami Lettojärvi

Heinolan Ulataksi on vaihtanut nimensä Heinolan Aluetaksiksi. Yhtiön puheenjohtajan Juha Peltosen mukaan vanha nimi, joka viittasi taksien välittämiseen ula-radion kautta, ei enää kuvastanut nykyaikaa.

– Nimenmuutoksella tavoitellaan modernimpaa ilmettä. Samassa yhteydessä on muutettu autojen teippaukset, hän sanoo.

Taksiautoilun historia Heinolassa alkoi jo 1920-luvulla, kun entiset pika-ajurit hankkivat hevosten tilalle autot. 1950-luvulla taksiautoilijat perustivat oman yhdistyksen. Taksien välitystoiminta ula-radion kautta alkoi vuonna 1975, jolloin perustettiin Heinolan Ulataksiosuuskunta.

Vuonna 1995 kaupungin taksiautoilijat perustivat osakeyhtiön, joka sai nimen Heinolan Ulataksi. Yhtiö on tehnyt tiivistä yhteistyötä Lahden Aluetaksin kanssa yli 20 vuoden ajan.

Peltosen mukaan taksimaailmaa on lakimuutosten myötä hämmennetty, mutta Heinolan Aluetaksi on tästä huolimatta pysynyt itsenäisenä, heinolalaisten autoilijoiden omistamana yhtiönä.

– Kaikki kuljettajamme ovat koulutettuja ja hyvän paikallistuntemuksen omaavia. Yhtiöllämme on ympärivuorokautinen päivystys vuoden jokaisena päivänä. Toiveenamme on päästä muuttamaan taksiasema takaisin perinteiselle paikalleen Torikadulle torin remontin jälkeen, Peltonen sanoo.

Korona-aikaan taksien puhdistukseen ja desinfiointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Kasvomaskien käyttöä suositellaan tarvittaessa.

Kommentoi

Palvelut