Myös Heinolassa liikennöiviä busseja voi seurata reaaliajassa

Osoitteesta lahti.digitransit.fi avautuvasta reittikartasta pääsee seuraamaan pysäkille saapuvien vuorojen reaaliaikaista tilannetta. Heini Kuusela

Lahden Seudun Liikenteen (LSL) bussien reaaliaikainen seuranta ulottuu nyt myös Heinolassa liikennöiviin vuoroihin. Bussin todelliseen sijaintiin perustuva tieto on merkitty pysäkkinäytöille ja reittioppaaseen lähtöajan edessä olevalla signaalimerkillä.

Aivan kaikilla reiteillä reaaliaikainen seuranta ei vielä näy, sillä noin puolet uusista, seurannan mahdollistavista autoista saadaan liikenteeseen tammikuun puolivälissä. Loputkin autot on joka tapauksessa tarkoitus saada seurannan piiriin tammikuun aikana.

Reaaliaikainen seuranta perustuu GPS-paikannukseen, jonka avulla bussin todellinen saapumisaika pysäkille voidaan laskea minuutin tarkkuudella. Matkustajille pystytään näin tarjoamaan ajantasaisempaa tietoa bussien sijainnista ja saapumisesta pysäkille.

Bussien linjanumerointi uudistui vuodenvaihteessa, ja Heinolassa vuoroja ajetaan nyt uusilla linjanumeroilla 69–74.

Heinolan sisäiselle linjalle 74 on lisätty uusi reittivariaatio 74B, joka varmistaa Mustikkahaan asiointiliikenteen ja avaa yhteyden Vuohkallioon. Se korvaa aiemmin numerolla 89 ajaneen linjan, nyttemmin linja 71, joka ei aja enää Mustikkahaan kautta.

Kommentoi