Nyt tuli päätös: näin Salpausselän kisat viedään läpi

Kari Anttinen

Tammikuun lopulla Lahdessa järjestettävät Salpausselän kisat viedään läpi ilman kisayleisöä. Kisojen organisaatio kertoi keskiviikkona, ettei yleisölipunmyyntiä avata Päijät-Hämeen alueella voimassa olevien viranomaissuositusten ja yleisötapahtumarajoitusten vuoksi.

Terveysviranomaiset ovat jatkaneet yleisötapahtumia ja julkisia kokoontumisia Päijät-Hämeessä koskevia rajoituksia koronapandemian takia 25. tammikuuta saakka. Salpausselän kisat järjestetään 22.–24. tammikuuta.

– Järjestämme reilun kahden viikon kuluttua kisat ilman yleisöä. Noudatamme tämänhetkisiä tiukkoja terveysturvallisuuteen perustuvia rajoituksia, jotka tämän kokoiseen tapahtumaan antaa valtakunnallinen, alueellinen ja myös paikallinen viranomainen, sanoo kisojen taustaorganisaation Salppuri oy:n toimitusjohtaja Ismo Hämäläinen.

Maailmancuptasoisella tapahtumalla on erityisryhmästatus, mikä antaa mahdollisuuden satojen ihmisten kilpailutapahtuman järjestämiseen. Hämäläisen mukaan Salpausselän kisoilla on terveysturvallisuussuunnitelma, jota opetus- ja kulttuuriministeriö on puoltanut ja jonka rajaviranomainen on hyväksynyt.

Salpausselälle 300 urheilijaa 23 maasta – kisojen koronakuplan rakentamisessa huomioitu myös lahtelaiset

– Tämän ”kuplamallin” avulla ulkomaisten joukkueiden saapuminen Suomeen on mahdollista. Ketju on koko kisojen ajan katkeamaton saapumisesta aina Suomesta poistumiseen saakka, sanoo Hämäläinen.

Kisaorganisaatio on lanseerannut Kannusta kisakatsomossa -lipun, jonka avulla talviurheilufanit voivat osoittaa tukensa urheilijoille kotikatsomon lisäksi Urheilukeskuksessa. Lipun ostaja lataa oman kuvansa palveluun ja se päätyy banderolliin, joka pystytetään kisakatsomoon kisojen ajaksi. 

Pääsarjapalloilut jatkavat tyhjille katsomoille pelaamista Lahdessa, Salpausselän kisojen tilanne selviää lähipäivinä

Kommentoi