Pekan Leivässä paistetaan rypsiöljyssä: "Emme voi ratkaista ongelmaa, mutta pelastamme maailmaa munkki kerrallaan" – näin Lahden ja Heinolan leipomoissa suhtaudutaan palmuöljyyn

Lahtelaisen Linkosuonion kondiittori Sanni Lindell välttää palmuöljyn käyttöä tuotteissa. Aina se ei ole mahdollista, sillä sitä on yllättävissäkin raaka-aineissa, kuten kakkuihin käytettävissä keksimuruissa, nonparelleissa ja suklaakoristeissa. Sami Lettojärvi

Ruokateollisuus käyttää valtavia määriä Indonesiasta ja Malesiasta Suomeen tuotavaa öljypalmun eli Elaeis guineensis -puun hedelmistä puristettavaa öljyä. Palmuöljyä on muun muassa makeisissa, valmisruuissa, levitteissä, pikkuleivissä, pikanuudeleissa ja raakapakasteissa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja