Pekan Leivässä paistetaan rypsiöljyssä: "Emme voi ratkaista ongelmaa, mutta pelastamme maailmaa munkki kerrallaan" – näin Lahden ja Heinolan leipomoissa suhtaudutaan palmuöljyyn

Kuivahiivassa ja nonparellessakin voi olla palmuöljyä. Leipomoissa etsitään korvaajaa ylivoimaiselle tuotteelle.

Ruokateollisuus käyttää valtavia määriä Indonesiasta ja Malesiasta Suomeen tuotavaa öljypalmun eli Elaeis guineensis -puun hedelmistä puristettavaa öljyä. Palmuöljyä on muun muassa makeisissa, valmisruuissa, levitteissä, pikkuleivissä, pikanuudeleissa ja raakapakasteissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Itahame.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • ESS.fi-verkkopalvelut ja uutissovellus
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi