Avi vahvisti: Päijät-Hämeen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 15. helmikuuta saakka – yli 10 hengen tilaisuudet kielletty, pienempiäkin tulisi välttää koronan takia

Nina Räty

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa ovat edelleen kielletty Päijät-Hämeessä. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti asiasta torstaina. Päätös on voimassa 15. helmikuuta asti.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi avi suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää. Enintään kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita on noudatettava ehdottoman tarkasti.

Näistäkin tulisi järjestää vain välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Kokouksia suositellaan pidettäväksi etäyhteydellä aina,kun se on mahdollista.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä käsitteli maanantaina Päijät-Hämeen tilannetta ja sen mukaan Lahti ja Hollola pysyvät koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta muut Päijät-Hämeen kunnat palasivat kiihtymisvaiheeseen. Koska osa ympäröivistä alueista on leviämisvaiheessa ja uusi virusmuunnos voi levitä ja heikentää tautitilannetta hyvinkin nopeasti, nykyisiä kokoontumisrajoituksia on välttämätöntä jatkaa, avi perusteli päätöstään.

Jos tautitilanne muuttuu merkittävästi, avi voi tehdä uusia päätöksiä kokoontumisrajoituksista.

Koronarajoitukset jatkuvat: lasten ja nuorten harrastukset tauolle Lahdessa ja Hollolassa, toinen aste etäopetukseen

Nuorten harrastustoimintaa koskevat koronarajoitukset kuohuttavat Päijät-Hämeen urheiluseurojen väkeä: "Onko siellä riittävästi osattu arvioida sitä, minkälaisia haittoja tästä seuraa?"

Seitsemän tartuntaa varmistui, sairaalahoidossa kaksi koronapotilasta

Kommentoi

Palvelut