Koronarajoitukset vaikuttavat asiointiin ja harrastuksiin Pertunmaalla

Pertunmaan Kisaranta on suljettu koronarajoitusten ajan 28. maaliskuuta saakka. Anna Onali-Ovaska

Koronarajoitukset vaikuttavat asiointiin ja vapaa-ajan harrastustoimintaan myös Pertunmaalla, jolloin muun muassa kunnantalo ja Jokituvan kahvilapiste suljetaan. Kunnassa ei järjestetä myöskään yleisötilaisuuksia. Kunnassa noudatetaan Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten ohjeita ja suosituksia, jotka ovat voimassa 28. maaliskuuta saakka.

Aikuisten liikunta- ja harrastusryhmät ovat tauolla ja Kisaranta on suljettu. Yleisötilaisuuksien järjestämistä ei suositella, mutta esimerkiksi hautajaisia voidaan järjestää, jos osallistujien määrä rajataan korkeintaan kuuteen henkilöön.

Koulu ja päiväkoti toimivat normaalisti, mutta niihin ei oteta ulkopuolisia vieraita. Myös yläkoulussa lähiopetus jatkuu normaalisti.

Nuorisotalo PNT suljetaan rajoitusten ajaksi, mutta nuoriso-ohjaaja Suvi Miettinen järjestää verkkonuorisotyötä.

12–18-vuotiaiden harrastusryhmät voivat kokoontua, mutta toimintaa toteutetaan enintään kuuden hengen ryhmissä hygieniasuosituksia noudattaen. Ryhmille suositellaan kokoontumista aina samassa kokoonpanossa, ja joka kerralla kirjataan ylös läsnäolleet. Lisäksi suositellaan, että vanhempien ja muiden ulkopuolisten henkilöiden oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa ei sallita, ryhmän opettajat, ohjaajat ja valmentajat ovat joka kerralla samoja henkilöitä, osallistujien välillä ei synny lähikontakteja ja esimerkiksi peli- tai otteluharjoituksia ei järjestetä.

Hiihtoladuilla, luistelukentällä ja ulkoillessa on noudatettava turvavälejä. Ohjeiden noudattaminen on käyttäjien omalla vastuulla.

Kunnanviraston ollessa suljettuna kuntaan voi ottaa yhteyttä puhelimitse 015 770 241 tai keskustoimisto@pertunmaa.fi. Välttämättömät käynnit, esimerkiksi avaimen haku onnistuu kello 9–15, jolloin pääsee sisään ovikelloa soittamalla.

Kommentoi

Palvelut