15.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Alueella varmistettiin 16 uutta koronatartuntaa – yhtymä valmistautuu supistamaan keskussairaalan toimintaa turvatakseen koronapotilaiden hoitamisen

Oskari Valtonen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on sunnuntaina varmistettu 16 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 17 koronaviruspotilasta, joista kolme on tehohoidossa.

Yhtymän mukaan viime viikko oli koronaepidemian hankalin viikko Päijät-Soten alueella. Kaikkiaan uusia koronatartuntoja todettiin 171, ja sairaalaan joutui 13 koronapotilasta.

– Nämä ovat koko epidemia-ajan korkeimmat luvut. Samoin sairaalassa tällä hetkellä olevien koronapotilaiden määrä on toistaiseksi korkein, todetaan yhtymän päivittäisessä tilannekatsauksessa.

Covid-19 tautia sairastavien määrä on edelleen kasvussa, mikä ennakoi hykyn mukaan sairaalahoidon ja tehohoidon tarpeen kasvua vielä nykyisestä lähiviikkojen aikana.  

– Valmistaudumme supistamaan keskussairaalan normaalia toimintaa, jotta voimme hoitaa koronapotilaat. Toiminnan supistaminen voi johtaa joidenkin jo sovittujen aikojen siirtymiseen.

Varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu yhtymän alueella yhteensä 1 680, ja yhtymä on ottanut kaikkiaan 87 072 koronavirusnäytettä. Tällä viikolla hykyn alueella annetaan noin 4 400 koronarokotusta.

Viime viikolla todettujen koronatapausten tartunnanlähde oli 63-prosenttisesti tiedossa. Tuntemattomasta lähteestä tartunnan saaneiden määrä kolminkertaistui edellisestä viikosta. Fimlabissa tutkituista näytteistä 4,6 prosenttia oli positiivisia.

Yhtymän koronayhteistyöryhmä arvioi tänään, millaisia lisärajoituksia tarvitaan epidemiatilanteen parantamiseksi.

24 uutta tartuntaa varmistui, 14 koronapotilasta sairaalassa

Hollolan Nostavan päiväkodissa varmistettu koronatartunta – altistuneita lähes 50

Kommentoi

Palvelut