Asiakastilojen koronatoimia aletaan valvoa Päijät-Hämeessä

Tarkoituksena on rajoittaa esimerkiksi kauppakeskusten yleisten oleskelutilojen käyttöä. Nyt niitä aletaan myös valvoa. Sami Kuusivirta

Nina Räty

Päijät-Soten ympäristöterveyskeskus ja Lahden kaupungin ympäristöterveys alkavat tällä viikolla valvoa ja tarkastaa asiakkaille avoimia tiloja. Tämä liittyy tartuntatautilain muutokseen.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseen liittyvät vaatimukset koskevat laajasti sekä yksityisiä että julkisia palvelutiloja ja toimijoita Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella. Toimijoiden pitää tehdä turvavälien varmistamisesta suunnitelma, jonka tulee olla asiakkaiden nähtävillä.

Valvottavia asiakastiloja ovat esimerkiksi elintarvikemyymälät, kauppakeskukset ja enintään 10 hengen liikuntatilat.

Tarkastuksissa varmistetaan, että asiakastiloissa on käsienpesupaikka tai käsidesiä tarjolla ja riittävät hygieniaohjeistukset esillä. Samalla tarkastetaan, että asiakaspaikat sijoitettu riittävän etäälle toisistaan, oleskelu on järjestetty väljästi turvavälit huomioiden ja tilat ja pinnat puhdistetaan normaalia tehokkaammin.

Päijät-Hämeessä aiotaan rajoittaa julkisten tilojen käyttöä – listalla kauppakeskukset ja uimahallit

Ympäristöterveydenhuollon tarkastajat tutkivat hygieniajärjestelyitä ja turvaväleihin liittyviä ohjeistuksia normaalin valvonnan yhteydessä, epidemiologisen arvion perusteella sekä aluehallintoviraston tai Traficomin pyynnöstä.

Aluehallintovirastot ovat valtakunnallisesti keränneet tartuntatautilain vaatimuksiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Avi ylläpitää myös koronainfoa, josta voi kysyä lisätietoja tartuntatautilain yrityksiä koskeviin tulkintoihin. Koronainfon osoite on koronainfo@avi.fi.

Kommentoi

Palvelut