Ely-keskus: Lomautukset lisääntyneet Hämeessä selvästi alkuvuonna

Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi Hämeessä viime vuoden helmikuusta 64 prosenttia. Johanna Erjonsalo

ESS

Työttömien määrä laski aavistuksen Hämeessä helmikuussa verrattuna tammikuuhun. Työttömyys olisi hellittänyt tilastoitua enemmänkin, mutta lomautettujen määrä kasvoi kuukauden aikana reilusti, ilmenee Hämeen ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Lomautettuja oli helmikuussa 113 enemmän kuin tammikuussa, kun muiden työttömien määrä väheni samaan aikaan 121:llä.

Päijät- ja Kanta-Hämeen kunnissa oli helmikuun lopussa 22 989 työtöntä työnhakijaa, joista 3 290 kokoaikaisesti lomautettuja. Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta noin 4 600:lla eli 25 prosenttia. Kasvusta runsaat 1 700 oli lomautettujen ja lähes 2 900 muiden työttömien määrän kasvua.

Päijät-Hämeessä työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi vuodessa 2 660:lla eli 23 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita maakunnassa oli helmikuun lopussa 14 322.

Hämeen ely-keskuksen mukaan työttömien määrä lisääntyi vuositasolla kaikissa muissa kunnissa paitsi Hartolassa ja Sysmässä. Korkeimmat työttömyysasteet olivat Lahdessa (17,0) ja Heinolassa (16,2 prosenttia). Tammikuusta helmikuuhun työttömien määrä kasvoi 10:ssä Hämeen 21:stä kunnasta.

Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi Hämeessä viime vuoden helmikuusta 64 prosenttia ja tammikuustakin viisi. Alle 25-vuotiaita oli vailla työtä 25 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, 2 860.

Lomautettujen määrä on edelleen kasvanut helmikuun lopusta. Myös muiden työttömien määrä on ely-keskuksen mukaan jälleen nousussa.

Kommentoi

Palvelut