Avi vahvisti: Päijät-Hämeen liikuntatiloja aiotaan sulkea

ESS

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kertoi tiistaina valmistelevansa päätöstä, jolla urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään suljettavaksi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella 1.–14.4. Tuleva päätös noudattaa alueen koronayhteistyöryhmän suositusta.

Avi julkaisee päätöksensä keskiviikkona, kun tartuntatautilain muutos astuu voimaan.

Uusia tartuntoja 17, tehohoidossa kaksi potilasta - Hollolan Kalliolan koulusta yli 70 karanteeniin

Kaikki korkean tartuntariskin tilat suljetaan kahdeksi viikoksi. Näitä tiloja ovat esimerkiksi joukkueurheiluun käytettävät tilat, kuntosalit, uimahallit, sisäleikkipuistot sekä kauppakeskusten oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Tähän mennessä kuntosalit, urheiluhallit ja muut harrastustilat ovat voineet ottaa vastaan enintään kymmenen ihmistä samaan aikaan.

Suljettavaksi määrättäviä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

– Ymmärrämme päätöksen nopean voimaantulon tuomat haasteet muun muassa liikunta-alan toimijoille. Epidemiatilanteen vuoksi meidän on kuitenkin tehtävä päätös heti kun se on lain perusteella mahdollista, sanoo avin aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen tiedotteessa.

Koulujen terveydenhoitajat lähtevät mukaan rokotustalkoisiin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella

Avi jatkaa myös yläkoulujen sulkua pääsiäisen jälkeisen viikon ajan eli 11.4. asti. Tilannetta tarkastellaan uudestaan pääsiäisen jälkeen.

Lisäksi kokoontumisrajoituksia eli yli kuuden hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltoa jatketaan huhtikuussa koko Etelä-Suomen alueella. Tämäkin päätös on tarkoitus julkaista keskiviikkona.

Kommentoi

Palvelut