Ruuhkaa ajanvarauksessa, riskiryhmien rokottaminen keskeytetty väliaikaisesti

Heinolassa riskiryhmien ajanvaraus on väliaikaisesti keskeytetty. Anneli Tuominen-Halomo

Heini Kuusela

Heinolassa 70 vuotta täyttäneiden, heidän omaishoitajiensa sekä samassa taloudessa asuvien yli 70-vuotiaiden henkilöiden koronarokotusten ajanvarauksessa on ruuhkaa, ja yhdessä rokotteiden niukan saatavuuden kanssa se aiheuttaa viivästyksiä takaisinsoitoissa.

Yhteydenottojen määrät nousevat parhaimmillaan useisiin satoihin puheluihin uuden ikäryhmän ajanvarauksen auetessa.

Kaikki soitot rekisteröityvät kuitenkin kaupungin järjestelmään ja takaisin soitetaan heti, kun ajan antaminen on mahdollista.

Riskiryhmien ajanvaraus on väliaikaisesti keskeytetty. Jo soittaneiden puhelut sekä peruutetut ajat säilyvät takaisinsoittojärjestelmässä ja heihin ollaan yhteydessä kun aikoja on tarjolla.

THL:n ja sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotukset jatkuvat sitten, kun valtaosa yli 70-vuotiaista on saanut ensimmäisen annoksen.

Tällä hetkellä 80 vuotta täyttäneistä heinolalaisista 82 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotuksen ja 75-79-vuotiaistakin jo 69,4 prosenttia.

Pertunmaalla eniten rokotettuja, Luhangassa vähiten

Itä-Hämeen alueen korkein rokotusprosentti on Pertunmaalla, jossa kaikkien ikäryhmien yhteinen rokotuskattavuusprosentti on jo 30. Toisena tulee Hartola, 27,4 prosenttia ja kolmantena Sysmä, 25,4 prosenttia. Heinolassa vastaava luku on 21,6 prosenttia ja Iitissä 20,7. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuuluvassa Joutsassa rokotusprosentti jää vielä alle kahdenkymmenen. Rokotettuja on eri ikäryhmissä yhteensä 17,1 prosenttia. Luhangan 12,3 prosenttia on alueen alhaisin.

Kommentoi

Palvelut