Lähiopetukseen palataan Heinolassa ensi viikolla, ruuhkavuoroille tulee lisäauto

Heinolan Lyseonmäen yläkoulu palaa lähiopetukseen maanantaina 12. huhtikuuta.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä on suositellut toisen asteen oppilaitosten siirtymistä lähi- ja etäopetusta yhdistelevään hybridimallin mukaiseen opetukseen. Heinolan lukio kuitenkin jatkaa etäopetuksessa 4. jakson päättöviikon loppuun saakka. Keskiviikosta 14.4. alkaen lukiossa siirrytään lähi- ja etäopetuksen yhdistelmään.

Opetus toteutetaan siten, että 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijat vuorottelevat lähi- ja etäopetuksessa viikoittain.

Keskiviikkona 14.4. lähiopetuksessa aloittavat 1. vuosikurssin opiskelijat. Heidän lähiopetuksensa jatkuu myös seuraavan kokonaisen viikon. 2. vuosikurssin opiskelijat tulevat lähiopetukseen maanantaina 26.4. Sen jälkeen vuorottelu jatkuu täysin viikoin niin kauan kuin nykyiset suositukset ovat voimassa.

Muutamissa ryhmissä on molempien vuosikurssien opiskelijoita. Näiden ryhmien opetus toteutetaan lähi- tai etäopetuksena sen mukaan kumman vuosikurssin opiskelijoita ryhmässä on enemmän.

Lisäkapasiteetti aamun ruuhkiin otetaan myös käyttöön

Lähiopetukseen palaamisen myötä myös Lahden Seudun Liikenne (LSL) ottaa käyttöön lisäauton aamujen ruuhkaisimmille vuoroille.

Auto tulee linjan 71 ruuhkaisille aamuvuoroille välille Myllyoja-Opintie (Salpaus) lisäkalustoksi.

Se aloittaa ajon entisen Myllyojan koulun pysäkiltä noin kello 7.22 ja kello 8.22. Lisäauto ei näy reittioppaan ajoneuvoseurannassa.

Auto on otettu linjalta 70A, joka on kulkenut kello 7.05 Tommolasta moottoritietä pitkin Lahteen Kauppatorille. Linjalla on ollut keskimäärin kuusi matkustajaa.

Kommentoi

Palvelut