9.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: 12 uutta tartuntaa varmistettu – Aleksanterinkadun Fimlabin näytteenottopisteessä aprillipäivänä asioineet ovat voineet altistua koronalle

Oskari Valtonen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin torstaina 12 uutta koronavirustartuntaa. Myös perjantaina on varmistunut jo 12 uutta tapausta. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 10 koronaviruspotilasta, joista kolme on tehohoidossa.

Yhtymän alueella on todettu torstaihin mennessä yhteensä 2 310 varmistettua koronatartuntaa. Koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 99 685.

Yhtymän alueella on annettu yhteensä 43 638 koronarokotetta, ja 41 445 henkilöä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Alueen vähintään 16-vuotiaista on rokotettu 23 prosenttia.

Yhtymän mukaan 1.4. kello 10.15–10.45 Aleksanterinkadun Fimlabin näytteenottopisteessä asioineet ovat voineet altistua koronalle. Tuolloin pisteessä asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

42 uutta tartuntaa varmistettu

Jotkut ovat peruneet rokotusaikojaan Astra Zenecan haittauutisten takia Päijät-Hämeessä – "Infarkti ei ole vasta-aihe rokotukselle", sote-ammattilaiset vakuuttavat

Päijät-Hämeen suurimmat työterveyshuollon palveluntuottajat aloittavat koronarokotukset toukokuussa

Kommentoi

Palvelut