Riskiryhmien koronarokotukset jatkuvat Heinolassa ensi viikolla

Inkoon seuravaan joukkorokotukseen 8. toukokuuta voi varata ajan osoitteesta koronarokotus.fi Aulikki Jääskeläinen

Itä-Häme

Heinolan kaupunki tiedottaa riskiryhmien koronarokotusten jatkuvan viikolla 15.

Riskiryhmän 1 rokotukset jatkuvat kokonaisuudessaan 16–69-vuotiaille, ja rokotuksia laajennetaan riskiryhmään 2 kuuluville 65–69-vuotiaille. Näihin ryhmiin kuuluvien rokotusajanvaraus avautuu maanantaina 12. huhtikuuta kello 9.

Alle 65-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville annetaan Modernan rokotetta ja 65–69-vuotiaille Astra Zenecan rokotetta. Riskiryhmään 1 kuuluvat 16–17-vuotiaat saavat Pfizerin-Biontechin rokotteen.

Rokotettavaksi tulevat eivät voi valita käytettävää rokotetta, eikä lääkäri voi määrätä käytettäväksi toista vaihtoehtoista rokotetta. Ainoat poikkeukset ovat vakava allergia jollekin rokotuksen aineelle tai Astra Zenecan kohdalla aiemmin sairastettu sinustromboosi eli aivolaskimotukos tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenia.

Niille riskiryhmäläisille, joiden aiempi ajanvaraus rokotukseen peruuntui, soitetaan terveyskeskuksesta uusi rokotusaika.

Heinolassa jatketaan myös jo aiemmin aloitettuja 70 vuotta täyttäneiden rokotuksia.

Kaikille ajanvarauspuhelimeen soittaneille, jotka eivät ole vielä saaneet rokotusaikaa, soitetaan aika. Puhelinpalvelussa on kuitenkin ruuhkaa ja soittoja on jonossa useita satoja, eli takaisinsoitto voi kestää useamman päivän ajan.

Niille alle 65-vuotiaille heinolalaisille, jotka ehtivät saada Astra Zenecan rokotteen, tiedotetaan myöhemmin mikä tehosterokote heille annetaan. Tehosterokoteaika lähetetään kotiin kirjeenä.

Kommentoi

Palvelut