Versowood investoi sahaustuotannon kasvattamiseen Vierumäellä

Versowood uusii kesän 2022 aikana Vierumäen toisen sahalinjan sekä rakentaa samaan yhteyteen uuden sydäntavaroiden tuorelajittelun. Pirjo Kamppila

Heini Kuusela

Versowood nostaa Vierumäen yksikön vuosittaisen sahaustuotannon nykyisestä 475 000 kuution tasosta yli 600 000 kuutioon, kun se uusii kesän 2022 aikana Vierumäen toisen sahalinjan.

Yhtiö myös rakentaa samaan yhteyteen uuden sydäntavaroiden tuorelajittelun. Versowoodin tiedotteen mukaan investointi kasvattaa merkittävästi linjan ja yksikön kustannustehokkuutta ja tuottavuutta.

Sahalinjan toimittaa mäntyharjulainen Veisto oy ja tuorelajittelun lahtelainen Jartek oy. Investointien yhteisarvo nousee noin 15 miljoonaan euroon. Samalla yhtiön sahausmäärä nousee yli 1,5 miljoonaan kuutioon vuodessa.

Yhtiön toimitusjohtaja Ville Kopra kertoo, että itse sahausprosessiin ei tässä vaiheessa tarvita lisähenkilökuntaa, mutta tarvetta voi tulla prosessin muihin osiin myöhemmin.

– Puunhankintamäärät kasvavat merkittävästi ja työllisyysvaikutus hakkuuyrittäjille ja autoilijoille on melko merkittävä, kertoo Kopra.

Yhtiö ennakoi sahausmäärän nousevan kesäkuussa päättyvällä tilikaudella noin 1,4 miljoonaan kuutioon ja liikevaihdon yli 450 miljoonaan euroon.

Juttua päivitetty klo 12:26: Lisätty Ville Kopran kommentit

Kommentoi

Palvelut