Mielipide | Heinolalaisten Mannerheim-ristin ritarien kuvat kuntoon

Mannerheim-ristin ritariksi nimettiin kaikkiaan 191 sotilasta. Viimeinen elossa ollut Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt poistui keskuudestamme viime vuoden marraskuussa.

Mannerheim-risti oli korkein sotilaallisista ansioista myönnetty kunnianosoitus. Kaikista sotilaista sen sai vain 0,03 prosenttia. Esitykset kulkivat monen seulan läpi, ja jokaisessa portaassa karsinta oli ankara.

Ritarien joukossa oli neljä sotilasta, jotka ovat vaikuttaneet ja asuneet täällä Heinolassa. He ovat kenraali A.F. Airo, kersantti Sauli Kousa, luutnantti Olavi Linnakko, ja luutnantti Aaro Seppänen. Airo on toiminut sotien jälkeen Heinolan maalaiskunnan kunnanvaltuutettuna ja Linnakko Heinolan kaupunginvaltuutettuna.

Heinolalaisten ritarien kuvat ovat nyt kunniapaikalla Heinolan valtuustotalon aulassa olevassa kunniataulussa, kun tätä koskeva aikanaan tekemäni valtuustoaloite asiasta oli tullut hyväksytyksi. Vuosien saatossa kunniataulun kuvat ovat rapistuneet ja vaativat saattamista arvoiseensa kuntoon.

Kesäkuun 4. päivänä vietetään marsalkka Mannerheimin syntymäpäivää ja puolustusvoimien lippujuhlaa. Heinolan kaupungin olisi tuohon päivämäärään mennessä huolehdittava heinolalaisten ritarien kuvat kuntoon.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (kok.) Heinolasta.

Vuosien saatossa kunniataulun kuvat ovat rapistuneet.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut