20.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | 32 uutta tartuntaa todettu, kaksi potilasta tehohoidossa – nuorison viime viikonlopun kokoontumiset alkavat jo näkyä koronatilastoissa

Päijät-Soten alueella varmistui keskiviikkona 32 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 15 koronapotilasta, joista kaksi on tehohoidossa.

Varmistettuja tartuntoja on nyt todettu Päijä-Hämeessä yhteensä 3 007.

Näytteitä on otettu kaikkiaan 119 718.

Viruksen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 120, kun vielä eilen ilmaantuvuus oli 111. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten lukumäärää 14 vuorokauden ajanjaksolla 100 000 asukasta kohti.

Hyvinvointiyhtymän terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Tuomo Nieminen huomauttaa, että vapaa-ajan kohtaamisista aiheutuu tällä hetkellä liikaa tartuntoja Päijät-Hämeessä.

– 30–39-vuotiaiden osuus korostuu. 20 prosenttia tämän kuun tartunnoista on siitä ikäryhmästä, Nieminen sanoo.

Myös yli 60-vuotiaiden osuus on korkeampi kuin viime kuussa, noin 15 prosenttia kaikista tartunnoista.

– Alakouluikäisten tartuntojen määrä on palannut alkuvuoden tasolle, sanoo Nieminen.

Viime viikonloppuna poliisi joutui sekä perjantaina että lauantaina hajottamaan nuorison kokoontumiset Lahden satamassa. Nämä kokoontumiset alkavat jo näkyä tilastoissa, mutta Niemisellä ei ole vielä tietoa, minkä verran jatkotartuntoja on toistaiseksi todettu.

– Kyllä sekin tuottaa jo satoa.

Lahden Kivimaan koulussa on varmistunut kaksi koronatartuntaa. Kaupungin mukaan koulusta siirtyi torstaina 71 oppilasta ja 17 henkilökuntaan kuuluvaa karanteeninomaisiin olosuhteisiin ja etätyöskentelyyn odottamaan hyvinvointiyhtymän yhteydenottoa mahdollisen korona-altistumisen vuoksi.

Päijät-Sote tiedotti torstaina, että Lahdessa Yliopiston Apteekissa maanantaina 17. toukokuuta kello 14.30–15 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Kyseisenä aikana apteekssa käyneitä kehotetaan seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan testeihin matalalla kynnyksellä.

Päijät-Soten alueen yli 16-vuotiaista on nyt rokotettu puolet. Rokotteen on saanut yhteensä 88 748 henkilöä ja toisen rokoteannoksen 14 000 henkilöä.

Juttua päivitetty klo 12.15 tiedolla Yliopiston Apteekin altistumisesta ja klo 15 rokotetiedoilla. Päivitetty kello 20.18 tiedoilla Kivimaan koulun tilanteesta.

Keskussairaalan sisätautiosasto sulkuun koronatapausten vuoksi, uusia tartuntoja varmistui yhtymän alueella eilen 12 – lahtelaisissa ravintoloissa altistumisia

Saako koronarokotuksessa käydä työajalla ja saako siltä ajalta palkkaa? Työnantajilla hyvin erilaisia linjauksia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut