24.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Kaksi uutta koronavirustartuntaa, ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan - uusien tartuntojen määrä aleni viikossa kolmanneksen

Päijät-Hämeessä varmistui sunnuntaina kaksi koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kymmenen koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa. Tilanne on pysynyt hyvin samankaltaisena kuin lauantaina, jolloin uusia tartuntoja todettiin kolme kappaletta.

Koronaepidemia oli Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella viime viikolla rauhallisempi kuin aiemmin tässä kuussa. Uusia koronatartuntoja todettiin 82 kun edellisen viikon lukema oli 121, eli uusien tartuntojen määrä aleni kolmanneksen. Koronaepidemia on kuitenkin edelleen leviämisvaiheessa, yhtymästä muistutetaan

Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä väheni viime viikolla selvästi, sillä uusia koronapotilaita joutui sairaalaan noin puolet edeltäneiden viikkojen luvuista. Viime viikolla sairaalahoitoon otettiin seitsemän koronaa sairastavaa potilasta.

Yhtymän alueella on epidemian aikana kuollut 15 Covid-19-infektiota sairastanutta ihmistä.

Päijät-Soten alueella on todettu yhteensä 3 036 koronatartuntaa koko epidemian aikana. Koronanäytteitä on otettu kaikkiaan 121 260.

Lahden kauppakeskus Karisman ravintola Hesburgerissa torstaina 20.5. kello 16–17 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Kyseisenä aikana ravintolassa asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Ilmaantuvuusluku on maanantaina 97, kun se vielä sunnuntaina oli 100. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten lukumäärää 14 vuorokauden ajanjaksolla 100 000 asukasta kohti. Päijät-Häme ei ole enää maan kärjessä, sillä Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on Terveyden ja hyvinvoinnin (THL) tartuntatautirekisterin mukaan 217.

Päijät-Soten alueen vähintään 16-vuotiaista on rokotettu 53 prosenttia ja yhtymän alueella on annettu yhteensä 109 597 koronarokotetta. Tällä viikolla alueella annetaan hyvinvointiyhtymän mukaan yli 16 000 koronarokotusta.

Juttua päivitetty kello 16.10 tiedoilla rokotuksista, altistumisista ja taudin yleistilanteesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut