Päijät-Hämeen koronasuosituksiin lievennyksiä – ulkotiloissa saa kokoontua 50 henkilöä, alle 20-vuotiaiden sisäharrastustoiminta voi alkaa pienryhmissä

Janne Nieminen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä on päivittänyt linjauksiaan yksityis- ja yleisötilaisuuksien rajoituksista ja suosituksista.

Ryhmä linjasi, että yksityistilaisuuksien osallistujamäärä tulee rajata sisätiloissa 10 henkilöön ja ulkotiloissa 50 henkilöön kesäkuun loppuun saakka.

Yhteistyöryhmä myös suositteli aluehallintovirastoa tekemään päätöksen, joka kieltäisi sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kesäkuun loppuun saakka. Sisätiloissa voidaan kuitenkin järjestää terveysturvallisuutta noudattaen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä.

Ulkona on mahdollista järjestää yleisötilaisuuksia 50 henkilölle, jos terveysturvallisuus voidaan varmistaa. Ulkona järjestettävissä yleisötilaisuuksissa voi olla erillisiä katsomolohkoja tai yleisölle rajattuja alueita siten, että kussakin lohkossa on enintään 50 henkilöä. Lähikontaktit tulee voida välttää lohkojen sisällä. Lohkojen määrää ei rajoiteta.

Sisällä tapahtuva alle 20-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta voi alkaa enintään 10 hengen ryhmissä. Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa suositellaan pidettäväksi edelleen tauolla.

Lasten ja nuorten kesäleirejä koskeva suositus on, että osallistujamäärä rajataan 50 henkilöön. Koronayhteistyöryhmä suosittelee, että leireillä toimitaan pienryhmissä ja rajataan lähikontaktien määrää.

Suositukset ovat voimassa kesäkuun alusta lähtien ja yleisötilaisuuksien rajoitukset Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen jälkeen.

Koronatilanne on kääntynyt Päijät-Hämeessä viime viikkoina paremmaksi, mutta epidemia on edelleen selvästi leviämisvaiheessa.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu viikoittain. Toiveissa on keventää rajoituksia jo ennen kesäkuun loppua.

Neljä uutta tartuntaa varmistettu – Fimlabin Aleksanterinkadun odotustilassa sekä Launeen McDonald’sissa viime torstaina asioineet ovat voineet altistua virukselle

Avi rajasi yleisötilaisuuksien yleisömääristä – nämä rajoitukset voimassa kesäkuun puoliväliin saakka

Kommentoi

Palvelut