Kesäjuhlien järjestelyjen turvallisuuteen kannattaa vielä panostaa – näin terveysviranomainen asiaa perustelee

ESS

Päijät-Sote kehottaa huomioimaan koronaviruksesta johtuvat alueelliset kokoontumissuositukset alkukesän juhlien järjestelyissä.

Epidemia on yhä leviämisvaiheessa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella, joten yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajaamaan 10 henkilöön sisätiloissa ja 50:een ulkona. Suositus on voimassa kesäkuun loppuun.

– Tuttavien ja sukulaisten tapaamisista tulee paljon tartuntoja ja viime viikolla niistä tuli enemmän koronatapauksia kuin kotitartunnoista, sanoo yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen tiedotteessa.

Nieminen toivoo malttia esimerkiksi päättäjäisjuhlien järjestämiseen. Juhlat on hyvä järjestää siten, että ne eivät päätyisi koronatilastoihin viikon tai kahden kuluttua.

Päijät-Sote ohjeistaa alkukesän juhlien järjestäjiä kiinnittämään erityistä huomiota riittäviin turvaväleihin, kasvomaskin käyttöön tarvittaessa sekä hyvään käsi- ja yskimishygieniaan. Juhlat olisi hyvä pitää mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Päijät-Soten korona-yleisöinfo: Päättäjäisjuhlijoiden kannattaa muistaa turvavälit ja muut rajoitukset, sillä suurin osa tartunnoista tulee ystävien ja perheiden tapaamisista

Mukaan tulisi kutsua vain lähipiiri tai ainakin vieraiden saapumista olisi syytä porrastaa.

Päättäjäisiään vietäville nuorille yhtymä suosittaa juhlimista ulkona vain muutaman ystävän kanssa, turvavälejä ja halailun välttämistä.

Uusia tartuntoja varmistui seitsemän, yksi uusi kuolemantapaus

Kommentoi

Palvelut