Vääksyssä kesän ensimmäinen sinilevähavainto – näin uimavedet ovat lämmenneet

Asikkalan Vääksyssä tehtiin keskiviikkona kesän ensimmäinen sinilevähavainto. Levää oli Vesijärven Kalmarinrannassa hieman, kertoo valtakunnallinen sinileväseuranta. Valtakunnallisessa sinileväseurannassa on Hämeen ely-keskuksen alueella Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) mukaan 27 havaintopaikkaa.

Hämeen ely-keskuksen alueen viimevuotiset levähavaintopaikat ovat edelleen mukana ja lisäksi vuoden alussa Päijät-Hämeeseen siirtyneessä Iitissä on kaksi valtakunnallista havaintopaikkaa. Niistä toinen on Urajärven ja toinen Sääskjärven uimarannalla.

SYKE tiedottaa yleisestä valtakunnallisesta sinilevätilanteesta viikoittain elokuun loppuun saakka. Ely-keskukset puolestaan julkaisevat alueellisia sinilevätietoja.

Uimarantojen sinilevätilannetta seuraavat kunnat ja kaupungit.

Sinilevää ei ympäristökeskuksen mukaan ole järvillä juurikaan vielä havaittu. Sitä on ollut hieman kolmella havaintopaikalla.

Raportti: Vesijärven eteläosissa on edelleen suurehko riski leväkukintoihin

Järvien pintalämpötilat ovat tällä hetkellä ajankohdalle tyypillisiä. Esimerkiksi Heinolan Ala-Rievelin vesi oli torstaina 14,9-asteista ja Hartolan Jääsjärvellä mittari näytti 16,5:tä astetta.

Päijänteellä Sysmässä päästiin jo 17,5 asteeseen, kun Päijätsalon mittauspisteessä jäätiin 15,2 asteeseen.

Muokattu kello 15,25, lisätty tiedot Iitin levähavaintopaikoista.

Vesijärven kunnostus leväpuurosta takaisin entiseen loistoonsa "Suomen suurimmaksi lähteeksi" on ollut menestystarina, mutta tehtävä ei ole vielä päättynyt

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut