Keskusta säilytti ykkösasemansa Pertunmaalla

Kokoomus petrasi eniten kahdella lisäpaikalla. Perussuomalaiset vaalien suurin häviäjä – läpi vain yksi ehdokas.

Keskustan ehdokkaat jännittivät vaali-illan tuloksia pienellä joukolla Pertunmaalla. Nina Ruuth

Sari Asikainen

Keskusta jatkaa edelleen Pertunmaan suurimpana puolueena. Keskusta keräsi 37,6 prosentin kannatuksen ja sai läpi seitsemän ehdokasta. Määrä on sama kuin neljä vuotta sitten.

Pertunmaan keskustan puheenjohtaja, valtuustopaikkansa uusinut Annukka Räisänen kertoi sunnuntai-iltana olevansa tyytyväinen tulokseen.

– Tulos kertoo siitä että olemme tehneet edelleen hyvää työtä.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajana kuluneen vaalikauden istunut Räisänen harmitteli äänestysprosentin roimaa laskua. Äänioikeutetuista 56,6 prosenttia käytti oikeuttaan, kun neljä vuotta sitten kunnan äänestysprosentti oli 64,1.

– Vaalien siirto varmaan vaikutti, osin oli ehkä arkuutta koronan takia, Räisänen pohti.

Toiseksi suurimman ryhmän asemasta piti kiinni Pertunmaan sitoutumattomien yhteislista, vaikka se menetti yhden paikan saaden läpi neljä ehdokasta.

Neljä paikkaa keräsi myös kokoomus, joka oli samalla illan suurin voittaja: kannatus kasvoi yli yhdeksän prosenttia ja paikkoja tuli lisää kaksi. Myös kunnan ääniharava löytyy kokoomuksen listalta. Proviisori Miia Hämäläinen jätti 117 äänellä taakseen muun muassa keskustalaisen maa- ja metsätalousministerin Jari Lepän.

Perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliitto takasi molemmille yhden valtuustopaikan. Illan suurin häviäjä oli kuitenkin perussuomalaiset, jonka paikkamäärä tippui peräti kahdella. Pertunmaan 17:stä valtuutetusta seitsemän on uusia. Valtuutetuista 71 prosenttia on miehiä, ja keski-ikä on 59 vuotta.

Räisänen ennustaa tulevalle valtuustolle tiukkaa loppuvuotta. Kunnan kykyä toimia itsenäisesti pohditaan syyskuussa alkavassa valtiovarainministeriön määräämässä arviointimenettelyssä.

– Toivottavasti saamme valtuustoon hyvän hengen.

Kommentoi

Palvelut