Vanha paloasema seuraavana myytävien listalla

Heinolan vanha paloasema on seuraavana myytävien rakennusten listalla. Armi Salonen

Heini Kuusela

Heinolan elinvoimapalvelut aloitti kaupungin omistamien vanhojen rakennusten kierrätyksen menestyksekkäästi, ja tarkoitus on jatkaa myytäväksi päätettyjen rakennusten markkinointia ja myyntiä syksyllä.

Heinolan kaupungin elinkeinopäällikkö Timo Kaattari kertoo, että seuraavana myytävien rakennusten listalla on vanha paloasema.

– Myytävien rakennusten jatkokäyttö ja kehitysmahdollisuudet kuvataan myynti-ilmoituksiin ja niitä markkinoidaan valtakunnallisesti näyttävästi, kertoo Kaattari.

Heinolan elinvoimapalvelut tutkii parhaillaan yhdessä rakennusvalvonnan ja kaupunkisuunnittelun kanssa, miten myös muita Heinolan vanhoja rakennuksia olisi mahdollista korjata ja hyödyntää uusiokäytössä. Kaupungin omistamien kiinteistöjen lisäksi ratkaisuja etsitään myös muille kaupungin kannalta merkittäville yksityisten yritysten tai sijoittajien kiinteistöille.

Elinvoimapalvelut, rakennusvalvonta- ja kaupunkisuunnitteluosasto hakevat päättäjiltä hyväksyntää selvittää vanhojen rakennusten uusiokäyttöä kokonaisvaltaisesti kaupungin palvelujen kehittämisen kannalta.

– Valmistelutyössä tulee toimia ennakkoluulottomasti eikä mitään vaihtoehtoa kannata sulkea pois ennakolta, Kaattari toteaa.

Heinolan vesitorni, vanhat Kylpylän rakennukset ja Heinäsaaren leirintäalue myytiin huutokaupalla uusille omistajille.

– Rakennusten myynti kiinnosti sijoittajia valtakunnallisesti ja saimme paljon huomiota. Positiivista huomiota herätti esimerkiksi se, että kaupunki tarjosi ostajille yhteistyötä pitkillä tonttien vuokrasopimuksilla, jatkokäytön ideoinnilla ja kehitysyhteistyöllä.

Selvitys ehdottaa Heinolan kaupungintalon siirtämistä entisen seminaarin alueelle, myös kirjastolle olisi tilaa

Kommentoi

Palvelut