12–15-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset alkavat Heinolassa

Koronarokotusajan voivat keskiviikosta alkaen varata Heinolassa myös 12-15-vuotiaat riskiryhmäläiset. Seppo Samuli / Lehtikuva

Itä-Häme

Heinola avaa keskiviikkona 7. heinäkuuta koronarokotusajanvarauksen 12–15-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville henkilöille. Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava tai erittäin altistava sairaus tai tila. Riskiryhmään kuulumisen voi tarkistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.

Ajanvaraus tapahtuu nuorten osalta ainoastaan puhelimitse numerosta 044 769 3039. Ajanvaraus on avoinna arkisin kello 8–14. Rokotteiden runsaan kysynnän ja rajallisen määrän vuoksi ajanvarauksessa saattaa olla ruuhkaa. Kaupungin tiedotteen mukaan kaikki soitot rekisteröityvät takaisinsoittojärjestelmään, mutta takaisinsoitto voi kestää useamman päivän.

Rokotus on vapaaehtoinen, ja alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan.

Mikäli alaikäinen ei halua tai kykene itse päättämään asiasta, tarvitaan kaikkien huoltajien kirjallinen suostumus. Suostumuslomake tulee olla nuoren mukana rokotustilanteessa.

Kommentoi

Palvelut