Tuottajain Maito sulkee Sysmän Valmakaupan vuoden loppuun mennessä

Sysmän myymälän sulkemisen jälkeen lähimmät Tuottajain Maidon Valma kivijalkakaupat sijaitsevat Mikkelissä, Kouvolassa ja Riihimäellä. Katja Juurikko

Itä-Häme

Osuuskunta Tuottajain Maito sulkee Sysmän Valmakaupan joulukuun 2021 loppuun mennessä.

Valmakauppa on työllistänyt vakituisesti kaksi työntekijää.

Osuuskunnan maitotilayrittäjät ovat osuuskunnan Valmakaupan ensisijainen asiakasryhmä. Tuottajamäärän vähentymisen vuoksi Valmakaupan omistaja-asiakkaiden määrä kuitenkin vähenee vuosittain kahdeksalla prosentilla. Samanaikaisesti yrittäjien ostokäyttäytyminen on muuttunut koko ajan enemmän verkkokauppaostoksia ja suoria tilatoimituksia suosivaksi. Myös maidontuottajien asiointi myymälässä on vähentynyt.

Sysmän Valmakaupassa kuluttaja-asiakkaiden ostokset ovat olleet merkittäviä ja ne ovat omalta osaltaan mahdollistaneet myymäläliiketoiminnan jatkumisen viime vuosina. Tuottajain Maidon Sysmän Valmakaupan liiketoiminta ei kuitenkaan ole ollut lähivuosina kannattavaa. Kehittämistoimista ja -selvityksistä huolimatta Sysmän Valmakaupan tulosennuste tuleville vuosille on muodostunut tappiolliseksi.

Sysmän myymälän sulkemisen jälkeen lähimmät Tuottajain Maidon Valma kivijalkakaupat sijaitsevat Mikkelissä, Kouvolassa ja Riihimäellä.

Kommentoi

Palvelut