Vierumäellä golfataan nuorten EM-kilpailut

Vierumäen Cooke-kentällä käynnistyy torstaina kolmipäiväinen European Young Masters eli alle 16-vuotiaiden EM-kilpailut. Kilpailu pelataan Suomessa ensimmäistä kertaa.

Ikäluokan Euroopan mestaruuksista kisataan 54-reikäisessä lyöntipelissä niin henkilökohtaisissa sarjoissa kuin maakohtaisessa joukkuekilpailussakin. Kilpailussa on mukana ikäluokan huippupelaajia Euroopan Golfliiton jäsenmaista.

Suomea kilpailussa edustavat Leevi Hellberg (Koski Golf), Arttu Kulmala (Aura Golf), Josefiina Anttila (Golf Pirkkala) ja Sandra Palin (Helsingin Golfklubi).

Hellberg ja Anttila ovat 16-vuotiaiden lyöntipelin suomenmestareita tältä kesältä, ja kaikilla suomalaisilla on hyvä kausi takanaan. Kisakenttä Cooke on kaikille tuttu, mutta Heinolassa mökkeilevälle Sandra Palinille jopa toinen kotikenttä, sillä naisella on myös Vierumäen Golfseuran jäsenyys.

Joukkueen lahtelaisella valmentajalla Mikael Mustosella ei ole sijoitustavoitteita, vaan tarkoituksena on saada paras irti kaikista pelaajista.

– Kenttä on loistokunnossa ja pelaajat ovat väläytelleet osaamistaan pitkin kesää. EYM on iso juttu pelaajille, rento ensikosketus kansainvälisiin ympyröihin monelle. Joukkuekisa tuo lisäksi extraa ja golfjuhlan tuntua, Mustonen sanoi Golfliiton tiedotteessa.

Joukkuetulokseen lasketaan joukkueiden kolme parasta lyöntipelitulosta päivittäin.

Suomen nuoret ovat menestyneet Young Mastersissa hyvin 2010-luvulla. Voittoihin ovat yltäneet Albert Eckhardt vuonna 2010 ja Elina Saksa vuonna 2016, hopealle Sakke Siltala 2018.

Nykyisistä maailmantähdistä kilpailussa ovat aikanaan menestyneet muun muassa Suzann Pettersen, Rory McIlroy ja Sergio Garcia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut