Sysmäläislähtöisen Teemu Nikin uusi elokuva kisaa Venetsian elokuvajuhlien uudessa sarjassa

Teemu Nikki on sysmäläislähtöinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Hänen uusin elokuvansa Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia nähdään Suomen elokuvateattereissa 10. syyskuuta alkaen. Juha Peurala
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Sysmäläislähtöisen elokuvaohjaajan ja käsikirjoittajan Teemu Nikin uusi elokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on valittu Venetsian elokuvajuhlien uuteen Orizzonti Extra -kilpasarjaan. Sarjan voitosta kilpailee kahdeksan elokuvaa, ja voittajan valitsee yleisö.

Teemu Nikin elokuva saa Venetsiassa myös maailman ensi-iltansa. Kotimaan valkokankailla elokuva nähdään syyskuussa.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on elokuva sokean ja liikuntakyvyttömän miehen rakkaustarinasta. Pääroolissa nähdään Petri Poikolainen. Poikolainen on ammattinäyttelijä, joka on ollut MS-taudin takia sairauseläkkeellä vuodesta 2013. Poikolainen näyttelee elokuvassa kotinsa vankina olevaa Jaakkoa, joka päättää lähteä rakkaansa luo. Päätös ei ole helppo, sillä Jaakko on sokea ja halvaantunut rinnastaan alaspäin ja matka on taitettava yksin. Päästäkseen perille Jaakon on luotettava viiden tuntemattoman ihmisen apuun.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Samuli Jaskio ja Rami Rusinen.

Elokuvan traileri on julkaistu maanantaina netissä.

Sysmäläislähtöisen Teemu Nikin uusi elokuva ensi-iltaan syyskuussa

Petri Poikolainen näyttelee pääosaa Teemu Nikin elokuvassa Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia. Niina Virtanen

Venetsian elokuvajuhlat järjestetään tänä vuonna 78:tta kertaa. Festivaalia vietetään syyskuun alussa, ja Orizzonti Extra -sarjan voittaja julkistetaan festivaalin päätöspäivänä 11. syyskuuta.

– Maailman ensi-ilta arvostetuilla Venetsian elokuvajuhlilla on aivan järjettömän hieno juttu. Elokuvaa tehdessämme emme edes uskaltaneet toivoa pääsevämme maailman vanhimmalle elokuvafestivaalille. Nyt odotan ja toivon, että pääsen Petrin (Poikolaisen) kanssa kanaalin varrelle skoolaamaan meidän elokuvalle, kommentoi ohjaaja Teemu Nikki tiedotteessa.

Nikki on ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja, jonka tuotantoon kuuluu elokuvia, lyhytelokuvia, tv-sarjoja ja musiikkivideoita. Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on Nikin viides pitkä elokuva.

Vuonna 2017 ensi-illan saanut elokuva Armomurhaaja palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta Jussi-palkinnolla. Elokuva oli Suomen ehdokas parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin saajaksi.

Elämä voi joskus yllättää kuin elokuvissa – Kiina sulkeutui Renny Harlinilta, mutta Suomesta ohjaaja löysi uutta virtaa elokuvantekoon ja elämänkumppanin

Kommentoi

Palvelut