28.7. koronavirustartunnat Päijät-Hämeessä | Uusia tartuntoja on 25 - Lahden yleisötilaisuuksien rajoitukset jatkuvat elokuun puoliväliin

Päijät-Soten alueella on todettu tiistaina 25 uutta koronavirustartuntaa. Toissapäivänä uusia tartuntoja varmistettiin 12.

Sairaalahoitoa saavien koronaviruspotilaiden määrä on kasvanut yhdellä. Sairaalahoitoa saa tällä hetkellä kahdeksan koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku on nousussa. Se on ollut viimeisten 14 vuorokauden aikana 145, kun se oli sitä edeltävällä kahden viikon jaksolla 130.

Päijät-Soten alueella on otettu uusia koronavirusnäytteitä 492. Kaikkiaan pandemian aikana on otettu Päijät-Soten alueella 148 727 koronavirusnäytettä. Niistä kaikkiaan 3 866 on ollut positiivisia.

Koronarokotteen saaneiden määrässä ei ole tapahtunut suurta muutosta noin viikkoon. Yli 16-vuotiaista on rokotettu Päijät-Soten alueella noin 77 prosenttia.

KORONAVIRUSTARTUNNALLE ON voinut altistua Lahdessa ravintolassa ja Lahteen matkalla olleessa Z-junassa, kertoo Päijät-Sote.

​​​Lahdessa ravintola El Torossa on voinut altistua koronavirukselle 21. heinäkuuta kello 15–21.30 ja 22.–23. heinäkuuta kello 9–15. 

Tikkurilasta Lahteen 25. heinäkuuta kello 18.42 lähteneellä Z-junalla matkustaneet ovat myös voineet altistua koronavirukselle. 

Päijät-Soten mukaan näissä paikoissa kyseisinä aikoina olleiden on syytä seurata vointiaan ja varata aika koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

PÄIJÄT-SOTE TIEDOTTI myös Lahdessa järjestettäviä yleisötilaisuuksia koskevien nykyisten rajoitusten jatkumisesta. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus päätti jatkaa nykyisiä Lahden yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia 15. elokuuta saakka. Aiemman päätöksen mukaisesti rajoitukset olivat voimassa heinäkuun loppuun asti. Koronayhteistyöryhmä suositti rajoitusten jatkamista alkuviikosta.

Lahdessa yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset rajoitetaan sisätiloissa enintään 10 henkilöön ja ulkotiloissa 50 henkilöön. Tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää, jos toimitaan THL:n terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti.

Koronayhteistyöryhmä suositti rajoitusten jatkamista, koska Päijät-Soten alueella kiihtymisvaiheessa oleva epidemia painottuu edelleen Lahteen.

Jutun otsikkoa korjattu 28.7. klo 12.02: Korjattu tartuntojen määräksi 25. Juttua täydennetty ja otsikkoa muokattu 28.7. klo 14.18: tiedolla yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten jatkumisesta Lahdessa. Juttuun lisätty 28.7. klo 15.39: tiedot rokotettujen määrästä.

Uusia koronavirustartuntoja 12 – ensimmäisen rokotteen on saanut jo 77 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut