Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juomavesi keitettävä osassa Asikkalaa toistaiseksi – vedessä on merkkejä ulosteperäisestä saastumisesta

Juoma- ja ruokavesi on keitettävä toistaiseksi osassa Asikkalaa, sillä juomavedessä voi olla tautia aiheuttavia mikrobeja. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ohje koskee Vääksyn, Vesivehmaan, Kurhila-Hillilän ja Asikkalan kirkonkylän alueita Asikkalassa. Muilla jakeluverkon alueilla veden laatu täyttää vaatimukset.

Asikkalan vesilaitokselta otetuista vesinäytteistä on löydetty koliformisia bakteereita sekä Escherichia coli -bakteereita 30. heinäkuuta. E.coli -bakteerin esiintyminen vedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Tiedotteen mukaan ongelma on syytä selvitetään, ja tilanteen kartoittamiseksi otetaan lisää näytteitä tiistaina 3. elokuuta. Vedenottamo, jolla bakteereita esiintyi, on toistaiseksi pois käytöstä.

Veden keittämiskehotus jatkuu Asikkalassa – talousvettä kloorataan edelleen

Asikkala säikähti bakteeria, vesipullohyllyt tyhjenivät: "Puolessa tunnissa kaikki oli myyty. Ihmiset olivat ihmeissään, siitä syntyi melkein paniikki"

Päijät- Hämeen hyvinvointiyhtymän kattavien ohjeiden mukaan ruoka- ja juomavettä on keitettävä noin viiden minuutin ajan. Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa huuhdella keittämättömällä vesijohtovedellä. Astianpesukoneissa suositellaan käytettäväksi kuuminta pesuohjelmaa, ja käsin tiskatessa astiat tulisi ainakin huuhdella keitetyllä vedellä. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesuun, mutta esimerkiksi hampaat on hyvä pestä keitetyllä vedellä.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Asikkalaan järjestetään tilapäisiä juomavesipisteitä näytteenotossa löytyneen bakteerin vuoksi

Asikkalassa aloitetaan vesijohtoverkoston klooraus - vedenkeittokehotus on yhä voimassa