Tehosterokotusta voi nyt aikaistaa Päijät-Soten alueella

Päijät-Soten tiedotteen mukaan valmiiksi varattuja aikoja ei pääsääntöisesti muuteta. Mirja Hussain

Oskari Valtonen

Päijät-Soten alueen asukkaat voivat tarvittaessa aikaistaa toista koronarokotustaan aikaisemmasta 12 viikosta kahdeksaan viikkoon. Tehosterokotteen voi siis ottaa 8–12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta.

Päijät-Soten tiedotteen mukaan valmiiksi varattuja aikoja ei pääsääntöisesti muuteta. Mikäli kuitenkin tehosterokotteen ottamisen haluaa aikaistaa, on se mahdollista ainoastaan ilman ajanvarausta walk-in-rokotuspisteissä perjantaista 20.8. lähtien. Walk-in-rokotuspisteeltä saa edelleen myös ensimmäisen koronarokotteen.

Miksi koronarokotusaikoja jäi paljon käyttämättä, vaikka Lahdessa Trion pisteelle oli pitkä jono?

Nuorten koronarokotukset alkoivat Salpakankaan koululla Hollolassa noin 50 lapsen päivätahdilla – Alle 40-vuotiaat voivat ottaa rokotteen myös Lahden walk in -pisteellä, jonka aikataulut uudistuvat

Lahden Trion walk-in-rokotuspiste on auki tiistaista perjantaihin kello 15–19, lauantaisin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 11–17. Maanantaisin walk-in on suljettu, koska Trion rokotuspisteellä annetaan rokotuksia vain ajan varanneille.

Hartolassa walk-in-rokotuspiste on auki 18.8. kello 15.30–18.30 ja 25.8. klo 15.30–18.30. Orimattilan walk-in-rokotuspiste on auki 18.8. klo 12.30–14.00.

Päijät-Sotesta kehotetaan, että Walk-in-rokotuspisteelle ei kannata tulla etukäteen, jotta jonotusta voitaisiin vähentää.

Koronarokotteen tehosterokotusväli lyhenee Päijät-Soten alueella kahdeksaan viikkoon – jo annettua rokotusaikaa ei voi vielä muuttaa

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut