Heinolassa terveyskeskuksen virka-ajan ulkopuolinen vastaanotto halutaan järjestää osin etänä

Heinolan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan tiistaina, että se kilpailuttaa terveyskeskuksen virka-ajan ulkopuolisen vastaanoton vuodelle 2022 sekä optiovuosille.

Nykyinen sopimuskausi päättyy 31.12.2021.

Virka-ajan ulkopuolinen vastaanotto on tarkoitus järjestää niin, että perjantaista sunnuntaihin sekä arkipyhinä on lähivastaanotto, jolloin paikalla on lääkäri ja kaksi hoitajaa.

Arkisin, maanantaista torstaihin, virka-ajan ulkopuolinen vastaanotto hoidetaan kahden paikalla olevan hoitajan sekä yhden etänä päivystävän lääkärin voimin.

Maanantaista perjantaihin vastaanottoaika on kello 16.00-21.00, lauantaisin kello 10.00-18.00 ja sunnuntaisin sekä arkipyhinä kello 12.00-20.00.

Muita vaihtoehtoja olivat esimerkiksi palvelun kilpailuttaminen samanlaisena kuin nyt, kilpailuttaminen kokonaan etävastaanottona tai iltavastaanotosta luopuminen.

Viranhaltijat kävivät keväällä keskusteluja Mehiläisen, Terveystalon, Pihlajalinnan Solo Healthin ja Savoa Partnersin kanssa.

Tavoitteena oli saada tietoa palveluntuottajien tarjoamista palveluista ja kustannustehokkaasta, asukkaita parhaiten palvelevasta tavasta toteuttaa palvelua jatkossa.

Tulossa oleva soteuudistus siirtää Heinolan sosiaali- ja terveyspalvelut maakunnallisiksi hyvinvointialueella toteutettaviksi palveluiksi.

Uudistus myös vaikuttaa mahdollisuuteen solmia sopimuksia ulottumaan vuodelle 2023. Näin ollen sopimuksissa on oltava ainakin irtisanomispykälä, mikäli sopimuskausi ulottuu vuotta 2022 pidemmälle.

Heinolan kaupunginhallitus evästi viime vuoden lokakuussa, että iltavastaanoton kehittäminen tulee selvittää siten, että taloudelliset näkökohdat otetaan huomioon ja asiakaspalvelu toimii kaupunkilaisia tyydyttävällä tavalla.

Kaupunginhallitus evästi myös, että vuoden 2022 iltavastaanotto tulee kilpailuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut