Päijät-Sote kysyy hyvinvoinnista – etenkin miesten vastauksia kaivataan

Päijät-Sote elvittää alueen ihmisten hyvinvointia kyselyllä. Katja Luoma

ess

Päijät-Sote on avannut hyvinvointikyselyn, jonka avulla kerätään asukkaiden kokemuksia ja näkemyksiä heidän hyvinvointiinsa vaikuttavista asioista, hyvinvointivajeista sekä siitä, miten hyvinvointia voitaisiin parantaa. Kysely on suunnattu koko hyvinvointiyhtymän alueelle, eli päijäthämäläisten lisäksi Myrskylän ja Pukkilan täysi-ikäisille asukkaille.

Tietoa kerätään alueellista hyvinvointisuunnitelmaa ja vuoden 2023 alussa käynnistyvän hyvinvointialueen valmistelua varten. Myös alueen kuntien on mahdollista hyödyntää tuloksia.

Päijät-Soten mukaan syyskuun alussa avattuun kyselyyn kaivataan erityisesti miesten vastauksia, sillä toistaiseksi siihen vastanneista yli 80 prosenttia on naisia. Hyvinvointiyhtymä huomauttaa, että tilastojen perusteella miesten ja naisten elinajanodotteessa ja terveydessä on eroja. Niinpä olisi tärkeä tietää yksityiskohtaisemmin, onko koetussa hyvinvoinnissa eroja sukupuolten välillä ja miten asukkaiden hyvinvointia voidaan vahvistaa.

Hyvinvointikyselyyn voi vastata 26.9. asti. Se toteutetaan Päijät-Hämeen liiton, Päijät-Soten ja Sosiaalialan osaamiskeskus Verson yhteistyönä.

Kommentoi

Palvelut