Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ihan huippua päästä tapaamaan ihmisiä"

Heinolan yritysmessujen kävijätavoite jäi saavuttamatta, mutta kauppa kävi hyvin. Patoutunutta kysyntää oli selvästi.

Heinolan Yrittäjien Yhdessä enemmän -yritysmessut houkuttelivat lauantaina ja sunnuntaina Vierumäki Areenalle yhteensä 2 100 kävijää. Edellisten messujen määrä, noin 3 000 kävijää, jäi saavuttamatta. Näytteilleasettajia oli satakunta.

Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Hallikas kuvasi messutapahtumaa onnistuneeksi. Hän kertoi, että sekä asiakkaat että näytteilleasettajat olivat hyvillä mielin.

– Oli aistittavissa, että yrityksillä on positiivinen fiilis. Enää ei ole synkistelyä vaan uskoa tulevaisuuteen, hän iloitsi.

Hallikkaan mukaan messuilla näkyi selvästi, kuinka patoutunut kysyntä alkoi purkautua. Monet osastot myivät saman verran kuin edellisillä messuilla.

– Uskallan luvata, että kahden vuoden päästä messuilemme jälleen, hän sanoi.

Yleisön joukosta kuului kommentteja, että messut olivat mukava piristys syksyyn. Alunperin messut piti järjestää vuosi sitten, mutta ne siirrettiin tähän syksyyn koronaepidemian takia.

Enää ei ole synkistelyä vaan uskoa tulevaisuuteen.

Heinolan yrittäjien puheenjohtaja Mikko Hallikas

Lauantaina paikalle saapunut heinolalainen Marja-Leena Anttila oli tyytyväinen tapahtumaan. Hän piti tärkeänä, että etenkin pienyrittäjät pääsevät tällaisena aikana esille.

Heinolassa on noin tuhat yritystä. Anttilan mukaan kotikaupungista saa kaiken tarpeellisen, mutta joskus joutuu käymään ostoksilla Lahdessa.

Etenkin pienyrittäjille on tärkeää saada näkyvyyttä ja tuoda esiin, että hekin ovat olemassa.

– Ihan kivasti on ollut porukkaa, ja kauppa on käynyt hyvin. On ihan huippua, että nyt päästään tapaamaan ihmisiä, Elsan Ekopajan yrittäjä Mari Tiira sanoi.

Tuoreelle yrittäjälle oli tärkeää myös päästä verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa.

Kuusakoski oy:n osastolla oli tarjolla tietoa autojen kierrätyksestä ja muista yhtiön palveluista. Osastolla näytettiin, mitä kaikkea autoista otetaan talteen ennen romuttamista.

– Paikallinen näkyvyys on tärkeää. Yritämme tuoda messuilla ihmisten tietoisuuteen, mitä kaikkea me teemme, Kuusakosken Heinolan tehtaan johtaja Tuomas Mantere kertoi.

Lapset saivat tuoda Kuusakosken osastolle rikkinäiset leluautonsa kierrätettäväksi. Näin he näkivät, mitä loppuun leikityille leluille tapahtuu. Heti ensimmäisen tunnin aikana kierrätettiin 25 pikkuautoa.

Yritysten lisäksi messuilla oli esillä yhdistyksiä ja oppilaitoksia. Myös Heinolan kaupunki oli edustettuna. Ulkona pääsi tutustumaan muun muassa Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen Vuolenkosken sammutusautoon.

Heinolan Peliittojen osastolla sai ostaa jääkiekkoilija Hannes Hyvösen Häkissä-kirjan omistuskirjoituksella varustettuna.

Tällä hetkellä Peliittojen päävalmentajana toimiva Hyvönen pitää hienona, että yleisö pääsee taas katsomaan otteluja.

– Se vaikuttaa pelaajien suoritukseen, hän sanoi.