Louhinnat pysäyttävät liikennettä Nelostiellä Hartolassa tiistaista alkaen

Nelostien parannustyöt Hartolan ja Joutsan Orakivensalmen välillä sisältävät muun muassa kolme kilometriä uutta tielinjaa. GRK Infra

Sari Asikainen

Nelostien parannustöihin Hartolan ja Joutsan Oravakivensalmen välillä liittyvät louhinnat pysäyttävät ajoittain liikennettä tiistaista 21. syyskuuta alkaen. Pysäytyksiä on luvassa noin kuukauden ajan.

Ensimmäinen louhintatyökohde sijaitsee Nelostien ja Rusintien eteläisen liittymän kohdalla, valtatien itäpuolella. Louhinta on siellä jo käynnissä, ja liikenne pysäytetään paikalla tiistaista alkaen korkeintaan kahdeksaksi minuutiksi kerrallaan.

Pysäytykset ajoitetaan aamuruuhkan (kello 6.30–8.30) ja iltaruuhkan (kello 14.30–17.30) ulkopuolelle.

Pysäytysten lisäksi nopeusrajoitus lasketaan Nelostiellä 50 kilometriin tunnissa louhinta-alueen lähialueilla.

– Toivomme tienkäyttäjiltä alennettujen nopeusrajoitusten noudattamista – näin varmistetaan parhaiten kaikkien turvallisuus, hankkeen projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen Väylävirastosta muistuttaa.

Toiset kaksi louhintakohdetta sijaitsevat Rusintien eteläisen liittymän pohjoispuolella, valtatien länsipuolella ja Ansiontien pohjoisen liittymän paikkeilla, valtatien itäpuolella.

– Louhittavaa näillä kolmella kohteella on yhteensä 6 600 kuutiometriä, mikä on varsin maltillinen määrä, Hämäläinen lisää.

Kommentoi

Palvelut