Työttömyys vähenee yhä Päijät-Hämeessä, etenkin kolmessa kunnassa on vuodessa tapahtunut paljon

Etenkin lomautettujen määrän väheneminen näkyy tuoreissa Päijät- ja Kanta-Hämeen työllisyysluvuissa. Alueen kunnissa oli elokuun lopussa 10 prosenttia vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin vuosi sitten, ilmenee Hämeen ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Lasku vuodentakaisesta johtuu ely-keskuksen mukaan edelleen pääasiassa lomautettujen määrän vähentymisestä, mutta myös muiden työttömien määrä laski useilla sadoilla.

Päijät- ja Kanta-Hämeen kunnissa oli elokuun lopussa runsaat 20 000 työtöntä työnhakijaa, heistä Päijät-Hämeessä oli noin 12 500 ja Kanta-Hämeessä 7 700. Ely-keskuksen mukaan työttömyys väheni vuodentakaisesta vähän nopeammin Päijät-Hämeessä kuin Kanta-Hämeessä.

Eniten työttömyys on vähentynyt vuodessa Kärkölässä (42), Hartolassa (26) ja Hollolassa (24 prosenttia). Lahdessa ja Padasjoella lasku on ollut hitainta, kahdeksan prosenttia.

Hämeen ely-keskuksen alueen korkeimmat työttömyysasteet ovat edelleen Lahdessa (15,5) ja Heinolassa (13,8 prosenttia).

Lahtea piinaa poikkeuksellisen suuri työttömyys, vaikka monilla aloilla kärsitään työvoimapulasta

Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvaa edelleen. Heitä oli elokuun lopussa noin 3 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Yli vuoden työttömänä olleita oli elokuun lopussa kaikkiaan 8 800, joista lähes 3 600 oli ollut työttömänä yhtäjaksoisesti yli kaksi vuotta. Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu on voimakkainta nuorimmissa ikäryhmissä.

Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus ikäluokastaan oli elokuun lopussa 16 prosenttia. Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden osuus ulkomaalaisesta työvoimasta oli 27,6 prosenttia.

Hämeen ely-keskuksen mukaan työvoimaa kysytään edelleen vilkkaasti, sillä julkiseen työnvälitykseen ilmoitettiin elokuussa noin 4 600 uutta avointa työpaikkaa. Vuositasolla kysyntä kasvoi eniten muun muassa myyjille, sairaanhoitajille, konepaja- ja metallituotteiden kokoonpanijoille sekä varastotyöntekijöille.

Elokuussa paikkoja avautui eniten muun muassa lähi- ja sairaanhoitajille, myyjille, toimisto- ja laitossiivoojille, talonrakentajille, kirvesmiehille ja rakennuspuusepille sekä sosiaalialan ohjaajille ja neuvojille.

Työvoiman kysyntä jatkuu vilkkaana Päijät-Hämeessä – näillä ammattiryhmille on ollut tarvetta kesällä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut