Viranomaiset tarkastivat ravintoloita Lahdessa ja Heinolassa – lain edellyttämä suunnitelma puuttui huolestuttavan monesta

Anne Honkanen

Päijät-Hämeen pelastuslaitos löysi ravintolatarkastuksissa puutteita useista Lahdessa ja Heinolassa toimivista ravintoloista.

Pelastuslaitos tarkasti yhdessä muiden viranomaisten kanssa 15 ravintolaa, joissa kolmessa kaikki asiat olivat kunnossa.

Eniten puutteita löytyi pelastussuunnitelmissa: se puuttui kuudesta ravintolasta. Pelastuslaitoksen mukaan ravintolahenkilökunta tuntee pelastussuunnitelman usein huonosti tai ei tiennyt sen olemassaolosta lainkaan.

– Sitä pidän huolestuttavana, että ravintoloissa, joihin laki edellyttää pelastussuunnitelmaa, henkilökunta ei useinkaan tiedä, että kohteeseen on laadittu pelastussuunnitelma tai ei ole muuten siihen perehtynyt, palotarkastaja Mika Loisa Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta toteaa tiedotteessa.

Pelastussuunnitelmien puuttumisen lisäksi pelastuslaitos havaitsi tarkastuksilla muitakin puutteita. Takaosan poistumisovi oli takalukossa kolmessa kohteessa, poistumisvaloja oli pimeänä kahdessa ravintolassa, poistuminen oli esteellistä kahdessa kohteessa, opasteita poistumisesta tai sammuttimesta puuttui kolmesta kohteesta, ja sammuttimet olivat tarkastamatta kolmessa ravintolassa.

– Valvonnassa paljastuneet puutteet olivat tyypillisiä ja samankaltaisia mitä aiemmillakin tarkastuksilla. Nestekaasun käyttö oli kuitenkin vähentynyt, kertoo Loisa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos, Hämeen poliisi ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto (Avi) tarkastivat ravintoloita Lahdessa ja Heinolassa 1.–2. lokakuuta.

Pelastuslaitos keskittyi tarkastuksissa pelastussuunnitelmiin, poistumisturvallisuuteen, käsisammuttimiin sekä mahdollisiin kaasupulloihin.

Lahti määräsi Hämeenkatu 24:n siistimiseksi uhkasakon – korjauskehotuksia ei noudatettu ja ikkunoita rikottiin

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut