Päijät-Hämeen Valofestivaalissa valoa tarjolla kymmenissä kohteissa – "Selkeästi odotettu ja kaivattu"

Valofestivaali tarjoaa erilaisia valoteoksia, tapahtumia, kulttuuria ja taidetta sekä värittää syksyistä maisemaa. Henri Uotila / HNRI oy

ESS

Viikon mittainen Päijät-Hämeen Valofestivaali alkaa maanantaina 1. marraskuuta. Toista kertaa järjestettävässä tapahtumassa valoa tarjoillaan järjestäjien mukaan noin 60 eri kohteessa.

Päijät-Hämeen Yrittäjien organisoimaa tapahtumaa koordinoivan Ruusa Aallon mukaan moni osallistuja järjestää tänä vuonna teeman mukaisia pieniä tapahtumia.

– Erityisen ihanaa on isojen yritysten lisäksi pienten yritysten ja yhdistysten panostus. Selkeästi tätä on odotettu ja kaivattu, sanoo tapahtuman toinen koordinaattori ja tuottaja Jani Unkuri.

Valofestivaalin ensimmäinen päivä on samalla Lahden kaupungin 116. syntymäpäivä. Tuolloin soivat tauolla olleet Pikku-Vesijärven puiston vesiurut ja syttyvät kaupungin kausivalot. Launeen perhepuiston linnakin valaistaan koko viikoksi.

Ristinkirkon remontti estää suunnitellun tornivalaistuksen, mutta Lahden seurakuntayhtymä valaisee Launeen ja Joutjärven kirkkoja. Yksi näkyvistä kohteista on vesitorni, jonka valaistuksesta vastaa Lahden Yrittäjät.

Päijät-Hämeen Valofestivaali saa jatkoa – kymmenet teokset ovat vapaasti yleisön nähtävillä ympäri maakuntaa

Valofestivaalin tapahtumia järjestetään Lahden lisäksi ainakin Asikkalassa, Heinolassa, Iitissä, Orimattilassa, Padasjoella ja Sysmässä.

Valofestivaalikattaus on nähtävillä Päijät-Hämeen Valofestivaalin verkkosivuilla, jonne pääsee myös Päijät-Hämeen Yrittäjien verkkosivujen kautta.

Kommentoi

Palvelut