Rikolliset urkkivat pankkitunnuksia Omakannan nimissä lähetetyillä sähköposteilla – älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä

Omakannan nimissä on lähetetty sähköposteja, joissa neuvotaan kirjautumaan viestissä olevan linkin kautta Omakantaan, Kela tiedottaa.

Linkki ohjaa rikollisten ylläpitämälle verkkosivustolle. Kyseessä on tietojenkalastelu, jonka tarkoituksena on varastaa henkilötietoja ja kirjautumistietoja, kuten pankkitunnuksia.

Kelan tiedotteen mukaan viesti voi olla painostava. Siinä voidaan väittää, että vastaanottajan on kirjauduttava välittömästi Omakantaan tai tarkistettava itseään koskevia asiakirjoja. Viesteissä on viitattu myös covid-19-sertifikaattiin ja koronarokotustodistukseen.

Kanta-palvelut tai Kela eivät kehota kirjautumaan Omakantaan sähköpostilla tulevan linkin kautta. Omakantaan voi kirjautua turvallisesti kirjoittamalla selaimen osoitekenttään osoitteen kanta.fi, jonka kautta pääsee kirjautumaan Omakantaan. Osoite kannattaa tallentaa selaimen kirjanmerkkeihin.

Omakantaan ei pidä kirjautua suoraan hakukoneen tulosten kautta. Omakantaan ei pidä myöskään kirjautua sähköpostilla tai tekstiviestillä tulleen linkin kautta.postilla tulevan linkin kautta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut