Päijät-Häme-mitalit Valtteri Bottakselle ja hyvinvointiyhtymälle

Autourheilija Valtteri Bottas palkittiin Päijät-Häme-mitalilla. Annika Pitkänen

ESS

Päijät-Hämeen maakuntahallitus myönsi Päijät-Häme-mitalit tänä vuonna F1-kuljettaja Valtteri Bottakselle ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle. Palkitsemistilaisuus järjestettiin Lahdessa perjantaina. Mitalit myönnetään vuosittain tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Päijät-Hämeen hyväksi.

Maakuntahallituksen mukaan Lahden Nastolassa syntynyt Bottas tuo ylpeästi esille päijäthämäläisyyttään. Perusteluissa todetaan hänen olevan "imagoltaan ja arvomaailmaltaan loistava esikuva lapsille ja nuorille sekä tuleville huippu-urheilijoille." Ansioina mainitaan myös esimerkiksi Bottaksen osakkuudet päijäthämäläisissä yrityksissä sekä Lahden Pippon moottoriurheilukeskuksen sponsorointi.

Valtteri Bottas ei halua jäädä vain passiiviseksi osakkaaksi, vaan haluaa osallistua myös Pelicansin hallitustyöhön: "En ole suunnitellut, että ottaisin siihen ketään välimiehiä"

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän henkilöstö puolestaan on maakuntahallituksen mukaan toiminut ansiokkaasti koronapandemian aikana.

– Henkilökunta on ollut eturintamassa taistelussa koronaepidemiaa vastaan ja venynyt työssään poikkeuksellisen paljon altistaen itsensä vaaralliselle taudille. Hyvinvointikuntayhtymän asiantuntijat ovat työskennelleet sinnikkäästi ja pitkäjänteisesti Päijät-Hämeen väestön suojelemiseksi pahimmilta koronan aiheuttamilta vahingoilta, perusteluissa todetaan.

Tunnustus taistelusta koronavirusta vastaan: Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystysosasto sai palkinnon tekemästään työstä

Päijät-Häme-mitaleita on myönnetty vuodesta 1997 lähtien. Viime vuonna palkittiin Kärkölän kunta sekä Fazerin Myllyn entinen toimitusjohtaja Pekka Mäki-Reinikka.

Kommentoi

Palvelut