Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Siltakadun suunnitelmat nähtävillä, esittelytilaisuus viikon päästä Teamsissa

Heinolan Siltakadun parannushankkeen katusuunnitelma on asetettu nähtäville, ja suunnitelman esittelytilaisuus pidetään Teamsin välityksellä ensi tiistaina 11. tammikuuta. Kello 18.00 alkavan tilaisuuden linkki löytyy hankkeen omalta sivulta Heinolan kaupungin nettisivuilla.

Siltakadun katusuunnitelman pääajatuksena on muuttaa Siltakatu yksikaistaiseksi kumpaankin suuntaan ja tehdä Urheilukadun risteykseen kiertoliittymä. Ajokaistojen ja kävely- ja pyöräilytien väliin on suunniteltu viherkaista.

Kiertoliittymä ja siihen liittyvät kävely- ja pyöräilyväylät rakennetaan siten, että tien ylittäminen vilkkaalla reitillä on turvallista. Samalla reitistä tulee esteetön. Siltakadun ja Urheilukadun liittymän parantamisella tavoitellaan kävelyn ja pyöräilyn yhteyksien nostamista pääreitin mukaiselle tasolle. Kehitettävälle osuudelle nivoutuu paljon työ- ja koulumatkareittejä. Esimerkiksi Kailas-talon valmistuminen alueen läheisyyteen tulee lisäämään lasten ja nuorten liikkumista Siltakadulla.

Alueen nykyiset liikenneratkaisut ovat pitkälti vanhentuneita. Katuympäristö periytyy ajalta, jolloin se oli osa hyvin vilkasliikenteistä valtatietä.

Hankkeelle on myönnetty Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin investointiavustusta kävelyn ja pyöräilyn edistämisen investointiohjelmassa 2020. Avustuksen määrä on 375 000 euroa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt investointiavustusta koko maassa yhteensä 51 hankkeelle yhteensä 31,5 miljoonaa euroa.