Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinolassa saa ensi viikolla koronarokotuksia ilman ajanvarausta

Heinolassa järjestetään ensi viikolla koronarokotuksia ilman ajanvarausta, niin sanottuja walk in -tilaisuuksia. Rokotukset annetaan terveyskeskuksessa. Walk in -rokotukseen voi vain kävellä sisään ja ottaa jonottamalla rokotteen.

Maanantaina 10. tammikuuta kello 12.30–15 voi hakea 1. ja 2. annoksen. Tiistaista torstaihin kello 16.15–19 annetaan sekä ykkös-, kakkos- että kolmosannoksia.

Rokotusoikeus ja oikean antovälin toteutuminen tarkistetaan rokotuspisteellä.

Terveysneuvontapalvelujen palvelupäällikkö Marja-Liisa Kanerva Heinolan kaupungilta kertoo, että tällä hetkellä puhelinajanvarauksessa ei ole ruuhkaa ja rokotteita riittää.

Kaikki rokotukset, ajanvarauksella tai ilman, toteutetaan Heinolan terveyskeskuksessa.

Heinolassa on ihmetelty, saavatko heinolalaiset käydä hakemassa rokotuksen Päijät-Soten järjestämissä walk in -rokotustilaisuuksissa esimerkiksi Lahdessa.

Heinolan kaupunki tiedotti 31. joulukuuta, että Päijät-Soten järjestämät walk in -rokotukset eivät ole tarkoitettu heinolalaisille, koska Heinola järjestää itse perustason palvelut.

– Näin todellakin on, että Heinola vastaa omista rokotuksistaan. Päijät-Soten rokotuspisteet ovat päijätsotelaisille, Kanerva kertoo.

Kanerva arvelee, ettei heinolalaisia varmaankaan käännytetä Lahden rokotuspisteissä.

– Mutta emme voi luvata, että sieltä saa rokotuksen. Emme myöskään voi ohjata heinolalaisia sinne, hän sanoo.

Heinolassa on oma ajanvarausjärjestelmä rokotusajan varaamiseen.

Heinolassa on paljon riskiryhmäläisiä ja ikääntyneitä. Heille on haluttu tarjota mahdollisuus ottaa rokote ajanvarauksella.

– Silloin rokotteen saa varmuudella silloin kun on sovittu, eikä tarvitse jonottaa, Kanerva kertoo.

Heinolassa on soitettu yli 6 000 puhelua, joissa on annettu rokotusaika.