Heinolan kaupunki työllistää kesällä 100 nuorta

Myös kesätyösetelikampanja toteutuu. Palkkatukea on tarjolla yli sadalle kesätyöläiselle.

Heinon kaupunki palkkaa tulevana kesänä yhteensä sata nuorta erilaisiin kesätöihin. Nuorten kesätyöpalkkaukseen on varattu yhteensä 90 000 euroa.

Kaupungin kesätyöt on tarkoitettu 15–17-vuotiaille nuorille. Nuoren tulee olla täyttänyt vähintään 15 vuotta 31.5.2022 mennessä. Lisäksi kaupungin kesätyöpaikat on tarkoitettu ensisijaisesti heille, jotka eivät ole olleet edellisenä kesänä töissä kaupungilla.

Työsuhteen pituus on 4–6 viikkoa ja työaika 30 tuntia viikossa. Neljän viikon bruttopalkka on 730 euroa, muutoin työsuhteessa noudatetaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta.

Heinolan työllisyyspalvelut kartoittaa viikolla 3 kaupungin eri palvelualojen tarvetta kesätyöntekijöille. Haku käynnistyy 1. helmikuuta ja päättyy helmikuun lopussa. Kaupungin kesätyöpaikkoja haetaan sähköisesti Kuntarekry.fi-palvelussa.

Myös aiemmilta kesiltä tuttu kesätyösetelikampanja toteutetaan tulevana kesänä, ja palkkatukea on kampanjan kautta tarjolla yli sadalle heinolalaiselle nuorelle.

Yritykset, yhdistykset ja kotitaloudet voivat työllistää kesätyösetelillä 14–17-vuotiaan heinolalaisen nuoren, joka ei ole päässyt Heinolan kaupungin tai Heinolan seurakunnan tarjoamiin kesätyöpaikkoihin. Työllistävällä taholla ei saa olla maksamattomia verorästejä. Lisäksi työ tulee tehdä pääsääntöisesti 1.6.–31.8.2022 välisenä aikana.

Kesätyösetelin arvo on 250 euroa ja sen käyttö edellyttää, että yritys työllistää nuoren vähintään 500 euron arvosta. Työsuhteen pituuden, työajat ja palkkauksen määrittelee työnantaja oman työehtosopimuksensa mukaisesti. Työn hakemisesta ja työsopimuksen teosta vastaa työtä hakeva nuori itse.

Kesätyösetelikampanjan toteuttavat yhteistyössä Heinolan kaupungin kanssa Heinolan Lions clubit, Heinolan seurakunta, Heinolan työnantajayhdistys ja Heinolan Yrittäjät.

Heinolan kesätyösetelikampanjan budjetti on ollut viime vuosina 28 000 euroa, joka tilitetään täysimääräisesti setelien hakijoille. Budjetti kootaan osallistuvilta järjestöiltä sekä kaupungilta, joka tukee kesätyöseteliä 20 000 eurolla vuodessa.

Budjetin kokoamisesta ja tukien jakamisesta vastaa Lions Club Heinola Jyränkö.

– Vuonna 2013 aloitettu kampanja ideoitiin Verkostosta Voimaa -rakennemuutoshankkeen aikana, kun kokosimme paikallisia toimijoita mukaan tukemaan nuorten työllistämistä Heinolassa. Idea otettiin hyvin vastaan ja kampanjasta syntyi perinteinen tapa tukea nuoria, Lions Club Heinola Jyrängön puuhamies Seppo Laakso kertoo Business Heinolan tiedotteessa.

Kesätyösetelien käytännön jakelusta nuorille vastaa Jyränkölän setlementin työllistämispalvelut.

Tietoa Heinolan yritysten kesätyöpaikoista on tarjolla esimerkiksi 2. helmikuuta järjestettävässä Duunitreffit-tapahtumassa.

Jo perinteeksi muodostunut rekrytointitapahtuma järjestetään koronarajoitusten vuoksi tällä kertaa vain verkossa. Heinolan kaupungin ja TE-toimiston järjestämään tapahtumaan alueen nuorista osallistuvat ainakin Heinolan lukion ja koulutuskeskus Salpauksen Heinolan koulutuslinjojen opiskelijat.

Yritysten ilmoittautuminen Duunitreffeille on parhaillaan käynnissä. Ilmoittautuminen päättyy 18. tammikuuta.

Kesätyöseteli

Näin se toimii

Nuori tulostaa infokirjan ja työsopimuspohjat osoitteesta jyrankola.fi/tyollistaminen

Nuori etsii kesätyöpaikan, ja tekee työnantajan kanssa työsopimuksen kahtena kappaleena. Alle 15-vuotiaan työsopimuksen allekirjoittaa huoltaja.

Kopio työsopimuksesta toimitetaan sähköpostilla, seteli@heinola.fi. Tämän jälkeen nuori toimittaa vastauksena saamansa kesätyösetelin työnantajalle.

Kun kesätyö päättyy (viimeistään 31. elokuuta), työnantaja toimittaa kesätyösetelin ohjeiden mukaan kaupungille.

Palkkatuki tilitetään työnantajalle syyskuun aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut