Heinolan lintuhoitolaan haussa uusi lintujen hoitaja – pitkään tehtävää hoitanut Olli Vuori jää eläkkeelle

Heinolan lintuhoitolassa pitkän uran tehnyt lintujen hoitaja Olli Vuori jää eläkkeelle.

Lintuhoitolassa aprillipäivänä vuonna 1998 työnsä aloittanut Vuori tekee viimeisen työpäivänsä lintujen parissa 28. helmikuuta. Vuoren seuraajan haku käynnistyy välittömästi.

Vuorta tullaan jatkossakin varmasti näkemään hoitolassa. Rakkaus luontoa ja lintujen hyvinvointia kohtaan ei poistu.

– Pitäähän kavereita käydä katsomassa. Suuri osa linnuista on kuitenkin pitkäaikaisia tuttavuuksia ja ihan kuin perheenjäseniä. Yhdistyksen (Heinolan Lintutarhan Ystävät) toiminnassa tulen olemaan mukana. Nyt kun aikaa jää sillekin enemmän, Vuori kertoo kaupungin tiedotteessa.

Heinolan kaupunki vastaa lintuhoitolan toiminnasta, mutta toimintaa tukemaan vuonna 2006 perustettu Heinolan Lintutarhan Ystävät on tuonut toimintaan paljon apua.

– Esimerkiksi eläinlääkäripalveluita pystytään käyttämään huomattavasti enemmän ja näin saamme kuntoutettua suuremman määrän lintuja takaisin luontoon, Vuori kertoo.

Lintuhoitola on Vuoren uran aikana kehittynyt suuresti. Tähän on osaltaan vaikuttanut myös lainsäädäntö.

– Hoitotoimintaa koskevat lait ovat muuttuneet tarkemmiksi ja asetukset täsmentyneet. Esimerkiksi linnuilla pitää olla riittävästi elintilaa ja sen mukaan olemme myös remontteja tehneet. Vesilintuhoitolan valmistuminen vuonna 2020 on ollut aikanani isoin ja merkittävin yksittäinen uudistus, Vuori toteaa.

Vuonna 2020 Vuori ja lintuhoitola palkittiin BirdLife Suomen Pro Avibus -tunnustuspalkinnolla merkittävästä eläinsuojelu- ja valistustyöstä.

Mainos: Itä-Häme

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut