"Nyt olemme siinä tilanteessa, että toivomme, ettei tule ihan kamala" – Asikkalan Mustaniemen asukkaita hiertää heidän takapihalleen kipattava savi- ja liejumassa, josta tiedottaminen epäonnistui alueella asuvan Henna Rautavuo-Hätösen mukaan täysin

Kuotaan venesataman ruoppausmassa sijoitetaan Huilauspuistoon muutaman sadan metrin päähän asutuksesta. Tästä ei olla Mustaniemen alueella iloisia. Alueella asuva kunnanvaltuutettu Henna Rautavuo-Hätönen (askoti.) kokee, että suurella osalla asukkaista ei ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa asiaan, sillä he saivat siitä tiedon liian myöhään. Kunnan tekninen johtaja kuitenkin rauhoittelee ja vakuuttaa, että massa on tarkoitus kuljettaa alueelta pois sen kuivattamisen jälkeen.

"Tämä on aivan käsittämätön päätös, en voi ymmärtää minkä ihmeen takia on valittu juuri se paikka", toteaa asikkalalainen kunnanvaltuutettu Henna Rautavuo-Hätönen (askoti.), ja puhuu parinsadan metrin päässä hänen kotioveltaan sijaitsevasta Huilauspuistosta, jonka alueelta on kaadettu puustoa noin viiden koripallokentän verran ruoppausmassan sijoituspaikan tieltä. Tällä viikolla alueella ovat paiskineet töitä kaivinkoneet, jotka ovat tehneet vajaan metrin kokoiset penkereet alueen jokaiselle sivulle. Penkereiden sisäpuolelle jäävälle alueelle sijoitetaan reilut 3 000 kuutiota pääosin savesta ja liejusta koostuvaa, Päijänteestä nostettavaa järvenpohjaa.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 3 kk 4 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Itahame.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • ESS.fi-verkkopalvelut ja uutissovellus
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi